BIST 10.320
DOLAR 32,18
EURO 35,08
ALTIN 2.461,49
HABER /  DÜNYA

Pedal çevirene bedava yemek

Danimarka'da bir otel jeneratöre bağlı egzersiz bisikletinde otel için elektrik üretebilecek müşterilerine ilginç formül...

Abone ol

Başkent Kopenhag'daki Crowne Plaza otelinin yöneticileri, amaçlarının insanları zinde tutmak ve karbon üretimlerini azaltmak olduğunu belirterek, 26 avro (yaklaşık 56 TL) tutarında yemek bileti kazanmak için 10 vat/saat elektrik üretmenin ya da 15 dakika pedal çevirmenin yeterli olacağını kaydettiler.

Konuklarının büyük bölümünün egzersiz yapmayı seven iş adamları olduğunu belirten otel yetkilisi Frederikke Toemmergaard, bedava yemek almak için egzersiz bisikletini kullanacaklar olabileceğini, ama yine de insanların bu girişimi istismar edeceklerini düşünmediğini söyledi.

Dünyada ilk kez yapılacak ve Pazartesi başlayacak 1 yıl süreli uygulama çerçevesinde, egzersiz bisikletlerinin gidonlarına üretilen enerji miktarını gösteren sayaçlar bulunacak.

Otel yetkilileri, programın başarılı olması durumunda otel zincirinin İngiltere şubelerinde de "yemek karşılığı bisikletle elektrik üretimi"nin uygulanacağını belirttiler.

Bisiklet tutkunları için dünyanın en iyi kenti olarak kabul edilen Kopenhag'da dünyanın en yüksek oranı olan nüfusun yüzde 36'sı her gün işe giderken bisiklet kullanıyor.