BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.466,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karabük'ün 1 lirasını peşkeş çektirmem!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili son günlerde Belediye'nin yaptığı ihaleler hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

Abone ol

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili son günlerde Belediye'nin yaptığı ihaleler hakkında kamuoyunu aydınlatmak için yaptığı açıklamada, "Karabük'ün 1 lira parasını kimseye peşkeş çektirmem" dedi.

Son günlerde Karabük Belediyesi'nin yapmış olduğu ihalelerin kamu oyunda merak edildiğini ifade eden Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Tabii ki Karabük kamuoyunun ve basının bu ihaleleri merak etmesi bizim için çok normal bir durum. Biz bugüne kadar hiçbir siyasi ayırım yapılmadan hiçbir art niyet güdülmeden her türlü karın Karabük Belediyesine yapılması için ve Karabüklülerin 1 lirasını bile heba edilmemesi için elimizden geldiği kadar kurallar dahilinde çalışmalarımızı yaptık. Bizim göreve geldikten sonra 1 yıllık özel kalem harcamamız personel giderleri hariç 303 bin 769 TL'dir.

Özel kalem giderlerinde benim hiçbir şahsi masrafım yok. Ne benzin giderim ne de içmiş olduğum çayın bedeli buna dahil değil. Özel kalem harcamalarımızın içerisinde kırtasiye masrafları, evlilik cüzdanı basım işlerinin masrafları da bu harcamanın içindedir. Bir önceki belediye başkanının özel kalem gideri yine 1 yıl olmasına rağmen 1 milyon 6 bin 190 TL'dir. İhaleleri alan firmalarla bizim hiçbir zaman ilişkimiz olamaz. Ne siyasi partilisi ne de arkadaş olması söz konusu değildir. Ama benim öncelikli düşüncem Karabüklülerin bu ihaleyi almasını isterim. Hiç kimsenin yapmış olduğumuz ihaleler ile ilgili içerden bilgi edinmesine gerek yok gelsinler biz en sağlıklı bilgileri kendilerine verelim. Burada yapmış olduğumuz 1 yıllık işlerin hesabını Karabüklülere vermiş oluyoruz" diye kaydetti.

DEVLETİN VERDİĞİ PARA BİZE YETİYOR

Devletin vermiş olduğu paranın kendilerine yettiğini, belediyenin kasasına elin sokulmadığı müddetçe programların hiç birinde aksaklık olacağına inanmadığını söyleyen Başkan Vergili, açıklamasını şöyle sürdürdü: "1 yıllık özel kalem harcamamız arasındaki mukayese yapıldığında her şey ortaya çıkıyor. Kim bu ihalelerden kişisel menfaat sağlamış veya sağlamaya çalışmış ise Karabüklüler gelip bunu söyleyebilir. Karabük'ün 1 TL'sini kimseye peşkeş çektirmem. Eğer birisini bir iş veriyorsam belediyenin menfaati yoksa yine vermem o işi.

Benim tanıdığım da olsa. Ben yine iddia ediyorum 81 ilin içerisinde ekonomik sıkıntı çekmeyen, finans programında hata yapmayan tek belediye Karabük Belediyesi diye diyebilirim. Hiçbir esnafa, hiçbir hizmet alımına bir gün gecikmiş borcumuz yok. Satış şartları neyse o şeklide ödeme yapıyoruz. Şu anda ihalelerimize çok sayıda firma katılıyor. En ufak ihalemize dahi bırakın iki üçü daha fazla firma katılıyor. Firma sayısının fazla olması Karabük Belediyesinin çok büyük bir avantajı."