BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.467,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Isparta Valisi de iş adamlarına kızdı

Başbakan Erdoğan'ın işdamlarına yönelik sözleri tartışılırken Isparta Valisi Öner de Ispartalı işadamlarına çıkıştı.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'ı iş dünyası ile karşı karşıya getiren sözlerinin yankıları sürerken ilginç bir açıklama da Bursa Valisi Ali Haydar Öner'den geldi.

Vali Öner, Ispartalı iş adamlarının yatırım yapma konusundaki isteksizliğini anlamakta zorluk çektiğinden yakındı. Ispartalıların rahatına düşkün olduğunu ifade eden Vali Öner, "Rahatlık bankadaki paranın faizi ile yetinmek olabilir. Ama üretime katkı sağlamamak doğru bir davranış mıdır?" diye sordu.

Ali Haydar Öner, İktisadi Araştırmalar Vakfı'nın düzenlediği "Isparta ilinin ekonomik gelişmişliği" konulu seminerde Isparta'yı kalkındırma ve geliştirmek için gösterdikleri çabalara iş adamlarının yeterince destek vermemesinden yakındı.

Belirli periyotlarla çeşitli seminer ve toplantılar düzenlediklerini ifade eden Öner, geçtiğimiz ay Isparta'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile iş adamlarına özel bir toplantı düzenlendiğini 'hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde Isparta'yı onurlandırdı. Bir geceyi geçirdiler. Sanayicilerimizle, iş adamlarımızla özel bir sohbet toplantısı yaptılar. Burada da Isparta'da girişimci ruhunun eksikliği ortaya çıktı" dedi.

Öner, Isparta'da çok ciddi toplantılar yapılmasına rağmen bu ilgisizliğin sebebini değerlendirmekte gerçekten sıkıntıya düştüğünü kaydederek, amaçlarının alım gücünü yükseltmek, Isparta'da kişi başına düşen geliri artırmak olduğunu vurguladı.

İnsanların her konuşmasında "Isparta'nın kendi evlatları varken niye başkaları bu işe giriyor?" diye hayıflandığını ifade eden Öner, devrin artık "bir lokma bir hırka devri" değil, yarışma devri olduğunu belirtti.