BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,81
ALTIN 2.439,10
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Mengü'nün sözleri spikeri bozdu

CHP milletvekili Şahin Mengü, Habertürk spikerine bozuk attı. Didem Yılmaz da bu laf atmaya cevap verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan'ın iki partili sistem ve Başkanlık önerisi CHP ve MHP kurmaylarının gündeminde. MHP'li Mehmet Şandır ve CHP'li Şahin Mengü, Habertürk ekranlarında canlı yayında konuyla ilgili spiker Didem Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.

"Gün ortası" adlı programa Mengü'nün Yılmaz'a ince yollu çıkışı ve spikerin cevabı damgasını vurdu. 'Sivil direniş' çağrısını basının savaş ilanı gibi sunmasına tepki gösteren Mengü'nün, Habertürk'ü bu basın arasına katması Yılmaz'ı kızdırdı.

Başkanlık sistemi hakkında konuşan Şandır, bir delinin bir kuyuya taş attığını 40 akıllının çıkartıncaya kadar akla karayı seçtiğini söyledi. Başkanlık sisteminin kuruluş hukukuna aykırı olduğunu savunan Şandır, Başbakan'ın millete hesap vermekten kaçtığını ileri sürdü.

SİVİL DİRENİŞ ÇAĞRISINA MHP KARŞI

Spiker Yılmaz, '10 CHP'li vekilin halkı sivil direnişe çağırması çağrısına MHP destek verecek mi? diye sordu. Şandır bu soruya "Türkiye hukuk devletidir. Herkesi hukuk içinde kalmaya davet ediyorum" diye cevap verdi.

MENGÜ: İSLAMİ FAŞİZM

Şandır'a göre daha sert ifadeler kullanan Mengü, "Sayın Şandır çok nazik söylediler. Sayın Başbakan'ın kafasında Başkanlık sisteminden öte islami faşizm yaratmak vardır" iddiasında bulundu.  Erdoğan'ın siyasal bilim kültürü olmadığı için sağdan soldan kulağına üflenenleri söylediğini belirten Mengü, Başbakan'ın korku krizi içine girdiği öne sürerek şunları söyledi: "Bilmediği konuşa karışmasın. Hiçbir Anayasa uzmanı Başbanlık sistemi Türkiye şartlarına uygundur demedi. Eğer ılımlı islam faşizmine gitmeyi düşünüyorsa, ona Türkiye cumhuriyetinin ne milleti izin verir ne de CHP izin verir."

"SÖYLEDİKLERİMDEN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ"

Bazı medya organlarının CHP'nin çağrısına bakışından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Mengü'nün sözleri stüdyoda soğuk duş etkisi yarattı. Sivil direniş için "Ne benim ne arkadaşlarımın hiç bir söyleminde yasa ve Anayasa dışı halkı celbetme yoktur" diyen Mengü, basını bu çağrılarını çarpıtmakla suçladı. 

"Türk basını anlamak mümkün değil. Köşe yazarlarına bakıyorum sanki biz insanları harbe çağırıyormuşuz gibi bir hava var" diyen Mengü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Malesef Türk basını, anlıyorum basın mensubu olarak söylediklerimden rahatsız oluyorsunuz ama ben de bir gerçeği dile getiriyorum."

Yılmaz'ın "Hayır niye rahatsız olalım" şeklindeki itirazından sonra Mengü, "Sizin şahsınızla ilgiili söylemiyorum. Genel basın olarak söylüyorum" diyerek kendi sözlerine düzeltme yaptı.

"EN AZINDAN HABERTÜRK İÇİN SÖYLEMEDİĞİNİZİ BİLİYORUM"

Bu sözlere bozulan Yılmaz'ın cevabı gecikmedi. Yılmaz "Sayın Mengü bizim bir rahatsızlığımız olsa zaten sizi Habertürk ekranlarına çağırmazdık. En azından Habertürk için söylemediğinizi biliyorum" diyerek programı kapattı.