BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

CHP'li başkandan afiş istifası

Referandum öncesi AK Parti ile CHP arasında yaşanan "Rahibeli Afiş" gerginliği Avcılar Belediye Meclisi'ne de yansıdı.

Abone ol

AK Partililer, afiş konusunu meclis gündemine taşımak isteyince CHP'lilerin tepkisiyle karşılaştı. AK Partililer meclisi terkederken, CHP'li Ömer Zengin de onlara destek verdi. Zengin, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

BAŞKAN DEĞİRMENCİ GELMEDİ

Afişleri hazırlattığı açıklanan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise ne meclis toplantısına katıldı, ne de belediyeye geldi. Yurtdışında olduğu öne sürülen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci telefonla da ulaşılamıyor.

"BURASI SİYASET YERİ DEĞİL"

Meclis'in AK Partili üyeleri, konuyu gündeme getirince CHP'li meclis üyeleriyle aralarında tartışma yaşandı. Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Namık Öztürk, "Başörtülü hanımlarımızın rahibelere benzetilmesini çok yadırgadık. Avcılar'da birçok başörtülü var, hatta bazı CHP'li meclis üyesi arkadaşlarımızın da eşleri başörtülü" diye konuşunca gerilimin fitili ateşlendi.

HANİ ÖZGÜRLÜKLERDEN YANAYDINIZ?

Sözlerine CHP'li meclis üyeleri tarafından "Burası siyaset yeri değil. Başörtülülere kimse birşey demiyor" diye tepki gösterilince, Öztürk, "O pankartı bir daha okuyun. Demek ki, anlayamamışsınız. Hani siz özgürlüklerden yanaydınız, hani demokrattınız, hani insan haklarına saygılıydınız" dedi.

CHP'Lİ ÖMER ZENGİN DE TERKET ETTİ

Öztürk, daha sonra başta AK Partililer başta olmak üzere tüm meclis üyelerini protesto için meclisi terk etmeye davet etti. AK Parti grubunun tamamı meclisi terk ederken, eşi başörtülü olan CHP'li Ömer Zengin de AK Partililerle birlikte toplantıyı terk etti.

ZENGİN İSTİFA ETTİ

İstifa ile ilgili olarak Doğan Haber Ajansı'na bilgi veren Zengin, "İstifa dilekçemi yazıp, CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'na gönderdim. İstifa dilekçemin tarih ve sayı numarasını aldım, şimdi cevap bekliyorum. CHP'li arkadaşlarımın, Değirmenci'nin durumuna tepki göstermemeleri beni yaraladı. Grup Başkanvekili'nin mecliste söz alarak yapılanın bir hata olduğunu söylemesi gerekirdi" dedi.

Meclis üyeliğinden ise istifa etmediğini söyleyen Zengin, şimdilik başka bir parti ise düşünmediğini sözlerine ekledi

BAKAN AÇIKLAMIŞTI

CHP'nin iddiaları üzerine İşçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için "Evet?" yazılı afişlerin Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından hazırlatıldığını açıklamıştı.