BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MHP'den hangi isimler AK Parti'ye geçti?

Konya'da belde belediye başkanı olarak görev yapan iki MHP'li isim partilerinden istifa ederek, AK Parti'ye geçti.

Abone ol

Konya'nın Yunak ilçesi Turgut Belde Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Remzi Yalım ve Emirgazi ilçesi Işıklar Belde Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Mahmut Uslu, patilerinden istifa ederek, AK Parti'ye geçti.

AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Ziya Özboyacı, MHP'den istifa ederek AK Partiye'ye katılan belediye başkanlarıyla birlikte, il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Özboyacı, 13 Eylülde Türkiye'nin kazanacağı bilincinde olan yerel yönetimlerden sorumlu belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katıldıklarını belirtti. 

Meclis üyeleri de istifa etti

Ayrıca Meram ilçesi Hatunsaray belde Belediyesin MHP'li Meclis Üyeleri Mehmet Zorlukaya, Ömer Kurşun, Yılmaz Akpınar, Sarayönü ilçesi Kurşunlu belde Belediyesin MHP'li Meclis Üyeleri Latif Köroğlu ve Ekrem Keleş, Ahırlı ilçesi Akkise belde Belediyesinin MHP'li Meclis Üyeleri Ahmet Altunbaş, Hasan Başaran, Ali Gök ve Mehmet Özata, Akkise eski Belediye Başkanı Abdullah Kayaalp, 2009 Seçimlerinde MHP'den Akkise belediye başkan adayı Ethem Ertul ile Akkise MHP Belde Teşkilatı Başkan Yardımcısı Abdullah Başar, yönetim kurulu üyeleri Bekir Dilekli, Nevzat Gültekin ve 100'e yakın MHP'li üyede AK Parti'ye geçti.

Daha önce de istifalar olmuştu

Daha önce de MHP'den 6, CHP'den 1, DP'den 2 belediye başkanı, MHP'den 24 meclis üyesi, CHP'den 9 meclis üyesi, DP'den de 2 meclis üyesi partilerinden istifa etmişti.