BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ramazanda gönüller GOP'ta bir oldu!

Türkiye’de 3 yıl önce ilk kez mahalle iftarlarını düzenleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu yıl da 11 ayrı mahallede Gönül Sofraları kurdu.

Abone ol

Gaziosmanpaşa'da, on binlerce kişinin “Gönül Sofraları” adı verilen toplu sokak iftarlarında aynı sevinci paylaştığı ramazan ayında iftar öncesi ve sonrası tassavvuf musikisi, geleneksel tiyatro gösterileri, gönüllere hitap eden sohbet programları ve teravi sonrası etkinlikler Gaziosmanpaşalılara değişik ve huzur dolu günler yaşattı.

Gönül sofralarında ekmekler bölüşüldü, nimetler paylaşıldı, gönüller kavuşup, şükür duaları edildi.

Onbir ayın Sultanı Ramazan, onbir ay sonrasına randevu vererek giderken, Gaziosmanpaşa’da tatlı bir esinti, kardeşlik, dayanışma örneği ve yarınlar için hoş bir sada bıraktı. Onbinlerce kişinin “Gönül Sofraları” adı verilen toplu sokak iftarlarında aynı sevinci paylaştığı ramazan ayında iftar öncesi ve sonrası tasavvuf musikisi, geleneksel tiyatro gösterileri, gönüllere hitap eden sohbet programları ve teravi sonrası etkinlikler Gaziosmanpaşalılara değişik ve huzur dolu günler yaşattı.

Sosyal Belediyecilik alanında çığır açarak Türkiye’de 3 yıl önce ilk kez mahalle iftarlarını düzenleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi bu yıl da kendisine bağlı bulunan 16 mahalleyi de içine alacak şekilde 11 ayrı mahallede Gönül Sofraları kurdu. Gönül Sofralarının ilki belediye bahçesi önünde kurulu sofralarda binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Gönül sofraları daha sonraki günler içinde her biri 2500-3000 kişi katılımlı olarak Barbaros Hayrettin Paşa, Kazım Karabekir, Yeni Mahalle, Yıldıztabya, Hürriyet, Bağlarbaşı, Fevzi Çakmak, Şemsipaşa, Karadeniz ve Mevlana mahallelerinde gerçekleşti.

İftar öncesi Tasavvuf müziklerinin yer aldığı dayanışma gecelerinde daha sonra belediye bahçesi önünde kurulu platformda özellikle çocuklara yönelik tiyatro, meddah, orta oyunu,Hacivat ve Karagöz sahnelendi.Esat Kabaklı, Dursan Ali Erzincanlı, Mine gibi sanatçıların konserde verdiği ay boyunca Gaziosmanpaşalılar eski Osmanlı evlerinden kurulu satış dükkanları ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı alanlarda sıcak havalardan korunup bir nebze serinleme şansıda buldular. Etkinlik alanlarında satış yapan macuncu, kağıt helvacı, şerbetçiler ile baloncular ise eski Ramazanın güzel görüntülerini oluşturdu.

Ramazan ayı boyunca ışıl ışıl bir hale dönüşen belediye bahçesi , Merkez Camii ile meydan çevresinde seyrine doyulmaz manzaralar yaşandı. 7’den 70’e her yaştaki insanın beğenisini kazanan Ramazan Etkinlikleri’nin gelecek yıl daha da geliştirileceğini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol , “Sosyal hayatta huzur ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı bu ay vatandaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz dayanışma ile birlikte ayrı bir anlam ve güzellik kazandı. Bir dahaki bereket ayında aynı birlik ve beraberliğin yaşanması umuduyla başta ülkemiz olmak üzere tüm Gaziosmanpaşalıların mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım’’ dedi.