BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Necati Şahin'den '100 yıllık' öneri

İMO Başkanı Necati Şahin, "Körfez Geçiş Projesi'ne hızlı tren dahil edilmeli. Bu 100 yıllık bir ulaşım politikasıdır" dedi.

Abone ol

İMO Şube Başkanı Necati Şahin, yarın Bursa'ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan körfez geçiş projesine hızlı tren hattının geçmesini istedi.

İstanbul-İzmir-Bursa otobanı birbirine bağlayacak Körfez Geçiş Köprüsü'nden hızlı tren hattının müteahitler tarafından 2008 yılında çıkartıldığını ifade eden Şahin, hızlı tren hattının mutlaka projeye tekrar dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tren hattının, köprüden geçecek araç sayısını azaltacağı gerekçesiyle ihaleden çıkartıldığını hatırlatan Şahin, müteahit firmanın işleteceği sürenin dolmasından sonra devletin hızlı tren hattını döşemesi gerektiğini belirtti.

100 YILLIK ULAŞIM PROJESİ

Körfez geçiş projesinin İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'yı birbirine bağlayacağını ifade eden Şahin, hızlı tren hattının faaliyete geçmesi durumunda ülkenin ulaşım politikasında önemli bir adım atılacağını kaydetti. Şahin, şunları söyledi:

"Mutlak süretle hızlı tren hattının reel olarak ihaleye dahil olması şart. Müteahhit firma araç sayısındaki azalmadan dolayı hızlı tren hattı projesini ihaleye dahil etmedi. Müteahit firma projiye hızlı treni dahil etmeli. Firmanın işletme süresinin sonlanmasının ardından devlet eliyle bu hızlı tren hattı oluşturulmalı. Maalesef kara yollarının cazibeliği hızlı tren ulaşımını rafa kaldırıyor. Hava ve kara yoluna göre daha ekonomik ve hızlı olan bu hızlı trenler ülkede yayılmaya başlıyor. Bu çalışmaların Körfez Geçiş Köprüsü Projesi ile devam etmeli."