BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'li aday Davutoğlu'nu mutlu etti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP'li aday Durmuş Ali Karamut'un kendisine övgüler yağdırmasını nasıl karşıladı?

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Konya 6. sıra milletvekili adayı Durmuş Ali Karamut'un kendisine destek vermesini "kadirşinaslık" olarak değerlendirerek, "Ülkemizde siyasetin bu anlamda karşılıklı takdirleri de içerecek şekilde seyretmesini olumlu görürüz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Altınekin ilçesine gelen Davutoğlu, Belediye Başkanı Ali Poçan'ı makamında ziyaret etti.

Davutoğlu, burada gazetecilerin CHP'nin milletvekili adayı Durmuş Ali Karamut'un kendisine destek istemesiyle ilgili sorusu üzerine, bu durumun, siyasetin insanı boyutunu ortaya
çıkaran ve takdir edilmesi gereken bir husus olduğunu belirtti.

SİYASETİN İNSANİ BOYUTUNU GÖSTERMESİ AÇISINDAN OLUMLU BİR GELİŞME

"Maalesef muhalefette olmanın veya farklı siyasi görüşe sahip olmanın, iktidarda olanı veya diğer görüştekileri mutlaka olumsuz görmesi gerektiği gibi yanlış bir kanaat hakim" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Aslında Durmuş Ali Bey'in tutumu, bu yanlış kanaati sarsan bir tutumdur. Dolayısıyla gaf, hata veya şaşkınlık gibi gösterilmesini doğru bulmuyorum. Siyasetin düzeyi yükseldikçe bu tür kadirşinaslık örneklerini de göreceğiz. Siyasetin, insani boyutunu göstermesi açısından aslında olumlu bir gelişme. Ayrıca Konyalı olarak da kadirşinaslık göstermesi ve Konyalı bir başka hemşehrisini bu anlamda takdir etmiş olması, Konyalıların sahiplenmesi gereken bir tutum. Biz, ülkemizde siyasetin bu anlamda karşılıklı takdirleri de içerecek şekilde seyretmesini olumlu görürüz."

CHP'Lİ ADAY "İFTİHAR EDİYORUZ" DEMİŞTİ

Çatören'de gerçekleştirilen bir şenlikte konuşan Karamut, Konya'nın Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu söyledi. Türkiye'nin de kritik bir süreçten geçtiğini ifade eden Karamut, ''Dış politikadaki gelişmeler çok önemli, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Dışişleri Bakanı da Konyalı. Kendisiyle iftihar ediyoruz, onur duyuyoruz'' demişti.

Konyalılar'dan Bakan Davutoğlu'na destek vermelerini isteyen Karamut, şunları kaydetmişti:

''Bakan Davutoğlu, konuşmalarında normalleşme sürecinden, tarihten ve Konya'nın başkent oluşundan bahsediyor. Ben de bu sözlerin hepsine katılıyorum. Konya'da 1 milyon 350 bin seçmen var. Ben sizden rica ediyorum. Lütfen her biriniz bir mum olarak, Sayın Davutoğlu'nun ateşini sürekli yanar halde tutun ki dış politikada Türkiye zaafa uğramasın.''