BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  GÜNCEL

CHP'den bir istifa daha Marmaris Belediye başkanı istifa etti

MARMARİS CHP Belediye Başkanı Ali Acar partisinden istifa etti. Sebebi de 31 Mart seçimleri için MYK'da aday listesinde yer alırken PM toplantısında yerine başka bir ismin getirilmesi oldu.

Abone ol

Marmaris CHP Beledi Başkanı Ali Acar, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden başkan adayı olmuştu. CHP MYK toplantısında da Acar'ın aday yapılmasına karar verildi. Ancak listeler PM'ye gidince işler değişti. PM'de Ali Acar'ın üstü çizildi, yerine Marmaris Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Oktay aday yapıldı. Bunun üzerine Ali Acar partisinden istifa etti.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde CHP'nin belediye başkan adayının açıklanması ile partide işler karıştı. Yönetimi istifa eden CHP Marmaris ilçe binasının kapısına kilit vuruldu, partililer sokakta kaldı.

PARTİLİLER SOKAKTA KALDI

Marmaris’te Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasına kilit vurulunca partililer sokakta kaldı. Marmaris CHP'nin ilçe yönetimi, mevcut Belediye Başkanı Ali Acar yeniden aday gösterilmeyince hem yönetimden hem de partilerinden istifa ederek CHP ilçe binasını kilitlediler. CHP'den istifa edenleri arayan parti üyeleri "İşimiz var gelemeyiz" yanıtını alınca çilingir çağrıldı. Ancak çilingirin kapıyı açması için CHP İl Başkanlığından gerekli izin çıkmadı. Bunun üzerine Belediye Başkan aday adayı Acar Ünlü ve destekçileri, genel merkez tarafından başkan adayı olarak ismi açıklanan Mehmet Oktay'ı ve süreci değerlendirmek için geldikleri parti binasında sokakta kaldılar. Acar Ünlü ve beraberindekiler sokakta açıklama yapmak zorunda kaldılar. Acar Ünlü, “İstifa süreci olduğu için herhalde devir teslimle ilgi bir sorun var. Bizim için önemli değil. Kurumlara anlam katan içindeki insanlardır. Biz buradaysak CHP buradadır demektir. Bizim içeride olmamıza gerek yok" dedi.

Tüm teşkilat istifa verdi
Sabah saatlerinde CHP Marmaris ilçe yönetimi istifa etmişti. İstifanın gerekçesi olarak ‘örgütün iradesinin hiçe sayılması’ gösterildi. CHP Marmaris İlçe Başkanı Tolga Akbay, yaptıkları basın açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: 

-"MYK toplantısında mevcut Belediye Başkanı Ali Acar aday olarak açıklandı. PM toplantısında demokratik olmayan, hukuksuz, etik olmayan, anti demokratik bir şekilde başka bir isim getirildi. Bizim derdimiz isimler değil. Marmaris ilçe örgütünün siyasi iradesi hiçe sayıldı. Biz bu nedenle sabahleyin acil olarak toplandık. İrademizin hiçe sayılması kabul edilemez. Oy birliği ile CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri olarak, yönetim kurulu üyeliğinden ve parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayız."

CHP'de sular durulmuyor bir istifa da Menemen'den

ALİ ACAR KİMDİR?
1955 Marmaris doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Marmaris’te tamamladı. Muğla Ticaret Lisesi öğrencisi olduğu yıllarda otel, pansiyon ve kamping işletmeciliğine başladı.

Yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladı ve Marmaris’e dönüp ailesine ait otel, pansiyon, kafeterya işletmelerinde iş yaşamına devam etti.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (Getob) yönetimlerinde başkan yardımcısı olarak 6 yıl, Marmaris Ticaret Odası'nın kurucuları arasında yer alıp yönetim kurulunda 4 yıl görev yaptı. 2004 yerel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi'nden yüzde 57 oy oranıyla Marmaris Belediye Başkanı seçildi. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Marmaris halkının oylarıyla tekrar seçildi. 1980 yılında Sevgi Acar’la evlendi. Yüksek öğrenimlerini tamamlamış bir kızı ve bir oğlu ile iki torunu var.

CHP yerel seçim adayları 2019 tam liste 145 aday daha açıklandı