BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHP'de yeni Parti Meclis'i üyeleri seçildi! Özgür Özel'in A Takımı'nda kimler var?

Kemal Kılıçdaroğlu devrini kapatıp Özgür Özel devrini başlatan CHP'nin 38. Kurultayı'nda 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belli oldu. 5 isim Özgür Özel'in listesini deldi. En yüksek oyu Gökhan Zeybek aldı. Özgür Özel'in A Takımı'nda kimler var? İşte cevabı...

Abone ol

4 Kasım'da “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla başlayan ve genel başkan değişimiyle bir devri kapatan CHP 38. Olağan Kurultayı, 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) belirlenmesi de tamamlandı. CHP'nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da, "İçindeki karabasanı anlıyorum, CHP'den endişe etmeye devam etsin" yanıtı verdi.

En yüksek oyu Gökhan Zeybek aldı

Parti Meclisi (PM) listesinde 380, YDK'da 98 kişi varken Bilim, Kültür ve Sanat Platformu listesinde 12 kişi yer alıyor. 60 üyeli PM için 387, 15 üyeli YDK için ise 103 aday başvurdu. Oy pusulalarının basımının tamamlanmasının ardından 6 Kasım'a bağlanan gece saat 01.40'ta başlayan, PM ve YDK seçimleri için 23 sandıkta oy verme işlemi sona erdi. oylar sayıldı. Parti Meclisi'nde en çok oyu 648 oyla Gökhan Zeybek aldı.

5 isim Özgür Özel'in listesini deldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in oluşturduğu listede olmayan Müslim Sarı, Deniz Yavuzyılmaz, Oğuz Kaan Salıcı, Ali Haydar Hakverdi ve Orhan Sarıbal listeyi delerek delegelerden aldıkları oylarla CHP PM listesine girdi.

Oğuz Kaan Salıcı'ya büyük şok

Ancak, Oğuz Kaan Salıcı 363 oy alarak PM oylamasında 51. sırada çıkmasına rağmen kadın ve gençlik kotasına takıldığından Parti Meclisi’ne giremedi.

İki listede de yoktu ama PM'ye girdi

Özgür Özel ve Oğuz Kaan Salıcı'nın hazırladığı iki anahtar listede de olmayan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın 38'inci sıradan Parti Meclisi'ne seçilmesi dikkat çekti.

YDK için en yüksek oy kadınlara

Kurultayda YDK üyeliği için aday olan 103 kişiden en yüksek üç oyu kadınlar aldı. Ayça Akpek Şenay 626, Esin Fatma Temel ve Hümeyra Akkuş Sandıkcı 546, İsmail Emre Telci ise 539 oy aldı.

Özel'in A Takımı'nda kimler var?

İşte 60 kişilik PM'ye giren isimler:

GÖKAN ZEYBEK
ÖZGÜR KARABAT
BEDİRHAN BERK DOĞRU
OZAN IŞIK
DENİZ YÜCEL
GAMZE TAŞCIER
MURAT BAKAN
SUAT ÖZÇAĞDAŞ
CEM AYDIN
BAKİ AYDÖNER
ENSAR AYTEKİN
M. GÜL ÇİFTCİ BİNİCİ
SELİN SAYEK BÖKE
CANAN TAŞER
PINAR UZUN OKAKIN
MAHİR YÜKSEL
ERHAN ADEM
BURHANETTİN BULUT
ECEVİT KELEŞ
ALİ ABBAS ERTÜRK
HİKMET ERBİLGİN
ALİ HAYDAR FIRAT
BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU
HÜSEYİN YAŞAR
BERKER ESEN
ULAŞ KARASU
MÜSLİM SARI
DENİZ YAVUZYILMAZ
ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ
ÖZGÜR CEYLAN
HİKMET YALIM HALICI
ERBİL AYDINLIK
SEVGİ KILIÇ
YALÇIN GÖRGÖZ
ORHAN SARIBAL
TURGAY ÖZCAN
MELİSA UĞRAŞ
MEHMET TÜM
ALİ HAYDAR HAKVERDİ
MEHMET NECATİ YAĞCI
SİNEM KIRÇİÇEK
MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU
İSMAİL ATAKAN ÜNVER
SEMRA DİNÇER
NEVAF BİLEK
HÜSEYİN CAN GÜNER
AHMET HAKAN UYANIK
BORA TERZİ
ERTAN AKBABA
DURSUN BULUT
OĞUZ KAAN SALICI
ŞENGÜL YEŞİLDAL
EMİN UMUT DİKİLİ
EYLEM ERTUĞ ERTUĞRUL
SİNAN ADIYAMAN
MUSTAFA ADIGÜZEL
ERDAL AKSÜNGER
MURAT ÇAN
VELİ ÖZDEMİR
NECDET SARAÇ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda adaylıktan çekilmekten vazgeçirildiği anlar kameraya böyle yansıdı: Ben dedeyim ben... Çekilemezsin...

Bilim Kültür Sanat platformu üyeleri

YANKI BAĞCIOĞLU
YALÇIN KARATEPE
VOLKAN DEMİR
BARAN BOZOĞLU
İLHAN UZGEL
GÜLŞAH DENİZ ATALAR
FETHİ AÇIKEL
GÖKÇE GÖKÇEN

Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri

AYÇA AKPEK ŞENAY
ESİN FATMA TEMEL
HÜMEYRA AKKUŞ SANDIKCI
İSMAİL EMRE TELCİ
EKİNCAN AKSOY
ÖZKAN TİCE
AYSEMİN GÜLMEZ
DENİZ ÇAKIR
SÜLEYMAN BÜLBÜL
DENİZ DEMİRÖZ
NURDAN YÜCAL
TURAN TAŞKIN ÖZER
ALİ BALTA
ÖZGÜR SAĞLAM
REMZİ KAZMAZ

“Zoom” toplantısına katılanlar yer almadı

Özel, İmamoğlu tarafından yönetilen ve görüntüleri kamuoyuna sızdırılan Zoom toplantısında yer alan değişimci isimlere anahtar listede yer vermedi. Toplantıda yer alan Tekin Bingöl, Bülent Tezcan, Veli Ağbaba, Muharrem Erkek ve Onursal Adıgüzel, uzun dönem milletvekilliği yapmış olmaları nedeniyle eleştirilerin hedefinde yer almıştı.

Kılıçdaroğlu MYK'sından 3 isim listede

Özel’in anahtar listesinde 'Zomm Toplantısı'na katılan isimlere yer verilmezken 17 milletvekili, 4 il başkanı, 3 ilçe başkanı listede yer aldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir önceki Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) yer alan Fethi Açıkel, Gökçe Gökçen ve Selin Sayek Böke’nin yer aldığı anahtar listede 17 milletvekili, 4 il başkanı ve 3 ilçe başkanına yer verildi. "Askeri casusluk" suçlamasından kısa bir süre tutuklu kalan emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu da listeye girdi.

Sezgin Tanrıkulu'ndan vazgeçmedi

Milletvekillerinden Burhanettin Bulut, Sezgin Tanrıkulu, Ensar Aytekin, Özgür Ceylan, Sezgin Tanrıkulu, Ediz Ün, Hikmet Yalım Halıcı, Gökan Zeybek, Özgür Karabat, Suat Özçağdaş, Deniz Yücel, Murat Bakan, Cumhur Uzun, Murat Çan, Ulaş Karasu, İsmail Atakan Ünver ve Gamze Taşçıer anahtar listede kendilerine yer buldu.

Başörtülü PM üyesi yeniden listede

PM anahtar listesinde eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Sinan Adıyaman, eski Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger gibi isimler bulunurken, başörtülü PM üyesi Sevgi Kılıç’ın yanı sıra genç ve kadınlar da dikkat çekti.