BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

CHP'de köşk adaylığı için kim öne çıktı?

CHP Grubu saat 10.00'da basına kapalı toplandı. Toplantıda cumhurbaşkanı seçim süreci değerlendirildi. İşte CHP'de ismi öne çıkan Köşk adayları...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi aday göstereceği merak edilen CHP'de isim belirleme arayışları sürüyor. CHP Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında cumhurbaşkanı adayı için basına kapalı toplandı. Kılıçdaroğlu “Arkadaşların görüşlerini aldık” dedi.

CHP'Lİ VEKİLLER YILMAZ BÜYÜKERŞEN DEDİ

CHP Grubu saat 10.00'da basına kapalı toplandı. Toplantıda cumhurbaşkanı seçim süreci değerlendirildi. Kılıçdaroğlu toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu "İsim üzerinde konuşulmadı, arkadaşlar önerilerini iletti." dedi. Toplantıdan sızan bilgiye göre toplantının sonunda CHP milletvekilleri cumhurbaşkanlığı adaylığı için düşündükleri isimleri bir kağıda yazarak Kılıçdaroğlu'na iletti. CHP milletvekillerinin ağırlıklı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ismini önerdikleri öğrenildi.

RIZA TÜRMEN VE KAMER GENÇ

CHP İzmir Milletvekili ve Eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Yargıcı Rıza Türmen de cumhurbaşkanlığı adaylığı için önerilen isimler arasında yer aldı. Toplantıda Kamer Genç de söz alarak aday olmak istediğini söyledi. Genç, "Tayyip Erdoğan'la ancak ben başedebilirim" dedi.

KILIÇDAROĞLU: SADECE BEN BAKACAĞIM

Kapalı grup toplantısının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Arkadaşların görüşlerini aldık” dedi. “Bir isim alındı mı?” sorusuna da CHP Genel Başkanı, “Hayır, hayır herhangi bir isim yok. Görüşlerini aldık. Herhangi bir isim gündeme gelmedi” dedi. “İsim yazılmadı mı?” sorusuna da Kılıçdaroğlu, “Onlar yazıyorlar, kullandılar, onlara daha sonra bakacağım ben onlara” yanıtını verdi. “Sadece sizin açıp bakacağınız ifade ediliyor” sözüne de CHP lideri, “Aynen öyle, evet öyle” dedi.