BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,66
ALTIN 2.412,42
HABER /  GÜNCEL

Alkolle başladılar gaspla bitirdiler ama...

Adana’da asker uğurlamak için kına gecesine katılan 4 arkadaş, alkol aldıktan sonra bir kişinin 450 lirasını, telefonunu ve gözlüğünü gasp e...

Abone ol

Adana’da asker uğurlamak için kına gecesine katılan 4 arkadaş, alkol aldıktan sonra bir kişinin 450 lirasını, telefonunu ve gözlüğünü gasp ettikleri iddiasıyla tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Alp T. (23), Hasan K. (22), Volkan T. (20), Barış D. (24) ve M.A. (17), askere gidecek arkadaşları için düzenlenen kına gecesine katılıp burada eğlendi. Gençler kına gecesinde alkol aldıktan sora gece bitince eğlenmeye devam etmek için Adnan Menderes Bulvarı’na gitti. Bulvar üzerinde bulunan Amerikan Adası’na otomobilleriyle giden gençler adada bulunan Atakan S.’nin (28) yanına geldi. Sevgilisiyle telefonda konuşan Atakan S.’nin elinden telefonu alan zanlılardan biri telefonda sözlü tacizde bulundu. Atakan S. bu duruma tepki gösterince 5 arkadaş Atakan S.’yi darp etti. Zanlılar daha sonra da 450 lira, cep telefon ve güneş gözlüğü aldı. Bununla da yetinmeyerek, otomobildeki sigaraları alan şahıslar, daha sonra olay yerinden otomobile binerek uzaklaştı. Bunun üzerine Atakan S. zanlıları takibe başladı. Zanlılar takip edildiğini anlayınca Atakan S.’nin otomobiline çarparak tehdit etti. Bunun üzerine Atakan S. takibi bırakarak polisi arayıp şikayetçi oldu. Şikayet sonrası Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri olay yerine geldi. Burada yapılan çalışma sonucunda polis güvenlik kameralarından ve Atakan S.’nin verdiği plaka ile eşkal bilgileri üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda otomobilin sahibi bulundu. Görüşme sonucunda baba otomobilini oğlu Alp T.’ye verdiğini söyledi. Bunun üzerine Alp T. polis tarafından gözaltına alındı ve olaydan sonra otomobili babaannesinin evine götürdüğünü söyledi. Eve giden ekipler kazada hasar gören otomobili buldu.
Atakan S. tarafından da teşhis edilen Alp T., olaya karışan diğer arkadaşlarının da ismini verdi. Bu şahıslar da polis tarafından gözaltına alındı. Sorgularında suçlarını itiraf eden zanlıların, “Arkadaşımızın asker kınasında çok alkol aldık. Eğlenceden sonra alkol almayı sürdürdük. Sonrasını hiç hatırlamıyoruz” dedikleri öğrenildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Alp T., Hasan K., Barış D. ile M. A. tutuklanırken, Volkan T. ise serbest kaldı.
(İHA)