BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.410,05
HABER /  GÜNCEL

Pakistan: Hava saldırısı, 32 militan öldürüldü

Pakistan Talibanı'na yönelik Kuzey Veziristan'da gerçekleştirilen hava saldırısında aralarında üst düzey komutanlarında bulunduğu 32 militan öldürüldü.

Abone ol

Pakistan Talibanı'na yönelik Kuzey Veziristan'da gerçekleştirilen hava saldırısında aralarında üst düzey komutanların da bulunduğu 32 militan öldürüldü.

Pakistanlı yetkililer Afganistan sınırındaki hedeflere tam isabetle bir hava saldırısı gerçekleştiğini söyledi.

Pakistan'daki Taliban'ın 2007 yılında merkezi hükümete yönelik saldırılarına başlaması sonrasında binlerce Pakistanlı bombalı saldırılarda hayatını kaybetti.

Hükümet müzakereler yaptığı Taliban'a yönelik çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirildi.

Üst düzey bir Pakistanlı yönetici Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada militanların ve komutanlarının saklandığı yer konusunda istihbarat aldıklarını söyledi.

Ordudan yapılan açıklamada ise Pakistan askeri ve güvenlik birimlerini hedef alan militanlara yönelik operasyonlar yapıldığı belirtildi.

Bu aybaşında Taliban'ın gerçekleştirdiği bir saldırıda 9 asker ölmüş birçok kişi de yaralanmıştı.

BBC'nin İslamabat’taki muhabiri Kim Hattas, daha önce de Taliban'a yönelik hava saldırıları olduğunu belirterek, bu saldırının son zamanlardaki en kapsamlı operasyon olduğunu vurguladı.

Pakistan ile Pakistan Talibanı arasında müzakerelere başlanmış bu kapsamda ateşkes ilan edilmişti. Şubat’ta başlayan ateşkes Nisan ortasında sona ermişti.