BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu siftahı yaptı! YENİ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi için turlara başladı. İşte ilk görüşme ve detayları..

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunu görüşmek için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu ziyaret etti.

CHP lideri, ''Siftah sizden bereket Allah'tan diye sizin kullandığınız çok güzel bir deyim vardır. Esnafla başladık. Siftahı sizinle yaptık. Bakalım bereket nasıl olacak. Onu hep beraber göreceğiz'' dedi.

TESK'te bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

''Nasıl bir cumhurbaşkanı istiyorsunuz. Oturup masa başında aday belirlemenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Esnaf ve sanatkarlar topluma yayılmış kanaat önderleridir. Biz bir partiye genel başkan seçmeyeceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen, aklı önceleyen herkesin rahatlıkla bu benim cumhurbaşkanı adayımdır diyebilecek bir aday belirlemeye çalışıyoruz.

BİRLEŞTİRİCİ OLSUN!

O açıdan sizlerin görüşü önemli. Umuyorum Türkiye'ye yakışan hukukun üstünlüğüne inanmış her yurttaşı kucaklayan öfke ile değil akıl ile toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmış oluruz. Sizler görüş beyan edeceksiniz. Siftah sizden bereket Allah'tan diye sizin kullandığınız çok güzel bir deyim vardır. Esnafla başladık. Siftahı sizinle yaptık. Bakalım bereket nasıl olacak. Onu hep beraber göreceğiz.''

TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise, ''Cumhurbaşkanının birleştirici olması temennimiz'' dedi.