BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.430,35
HABER /  POLİTİKA

CHP: Vur beline kazmayı

Hükümet Yargıtaya "dam üstünde saksağan bildirisi" dedi. CHP'de atasözünü tamamladı. Bakın kazma nereye vurulmuş?

Abone ol

Yargıtay Başkanlar Kurulu bugün hükümeti hedef alan çok sert bir bildiri yayımladı. "Yargı bağımsızlığı hazmedilemiyor" denilen bildiriye CHP'den destek geldi. 

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Oka, Yargıtay'ın bildirisine cevap vere Şahin'in "Dam üstünde saksağan" benzetmesini eleştirerek, “dam üstünde saksağanın devamında ‘vur beline kazmayı’ ifadesi var. Adalet Bakanı tarafından AB’ye sunulan yargı reformu taslağı da yargının beline vurulmuş kazmadır” diye konuştu. 

Adalet Bakanı Şahin’in, bildiri ile ilgili “siyasi ve gereksiz” dediğini,  hatırlatan Okay, şunları söyledi:

“Sivil toplum örgütleri ve benzeri kurumları olduğu gibi yargıyı da zaptetmek arzusundaki iktidar, bu kurumsal refleksi dikkatle değerlendirmek zorundadır.

Yargıya yönelik son dönemde acımasız ve yakışıksız bir üslupla yapılmış saldırılar var.

Yargıda olan davalarla ilgili sorumluluk mevkiinde bulunanlar açıklamalarda bulunmakta ve yargı kararını etkileyici davranışlarını ısrarla sürdürmektedirler.

Bunu tarafsız olması gereken Meclis Başkanı bile yapmaktadır. Yurtdışında baskı lobileri oluşturulmak istenmektedir.

Siyasi iktidar AKP’lileştirilmiş, teslim alınmış tüm gruplar gibi, yandaş medya gibi bir yargı görme arzusundan vazgeçmelidir.

Bu istek sipariş anayasada, hakimler ve savcılar kanununda, komisyondaki Yargıtay Kanunu’nda görüldü. En son yargı reformu taslağında görüldü.

Yargının tepe noktasında olan sorumluların yaptığı açıklamalar siyasi değil tam tersine siyasetçilerin yargıya müdahalesini önleme amaçlıdır.”