BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  GÜNCEL

Uzili çetenin sırrı çözüldü

İstanbul Servisçiler Odası Başkanı Çakrak’ın kendisine muhalefet eden gazetenin sahibi ile yazarını öldürtmek istediği ortaya çıktı...

Abone ol

İstanbul Servisçiler Odası Başkanı Musa Çakrak’ın kendisine muhalefet eden gazetenin sahibi ile yazarını öldürtmek istediği ortaya çıktı...

İstanbul İçerenköy’de 4 gün önce İstanbul Servis Aracı İşletmeleri Odası Başkanı Musa Çakrak’a ait otomobilde yapılan aramada ele geçirilen Uzi, Glock ve Smith&Wesson marka silahlarla ilgili soruşturmasını çok yönlü sürdüren polis ekipleri, ilginç sonuçlara ulaştı.

Çakrak’la birlikte gözaltına alınan 6 kişiden birinin cebinden çıkan iki fotoğraf, çetenin amacını aydınlattı. İddiaya göre olaylar şöyle gelişti: Fotoğrafları bulunan “Servisçinin Dünyası” adlı aylık gazetenin sahibi Mehmet Emin Badur ve yazarı Erhan Kaplan, Çakrak’a 2005’teki oda seçimlerinde destek vermiş ancak Çakrak bazı vaatlerini yerine getirmeyince muhalefete başlamıştı.

Aylık 20 bin adet olarak basılan gazetenin tabandan da destek bulması üzerine Çakrak, Badur ve Kaplan’ı “susturmak” için İzmit’te bir çete ile anlaştı. Ancak çete üyeleri, Okmeydanı’nda bulunan Servisçinin Dünyası adlı gazete yerine yanlışlıkla Beyoğlu’nda bulunan başka bir sektörel dergiyi basınca Baydur ve Kaplan’ın hayatı kurtulmuş oldu.

Bu arada İçerenköy’de asayiş uygulaması yapan polis, çete üyelerinin bulunduğu otomobili durdurunca da cinayet planı ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.