BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHP sözleşmelerin takipcisi

Özyürek "sendikaların hükümetle toplu pazarlıklarının takipçisi olcağız" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, “Seçim, sandık göründü, laik, demokratik cumhuriyet açısından bu seçimler çok önemlidir” dedi.

Özyürek, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bazı ziyaretlerde bulunduktan sonra Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesindeki 100. Yıl Atatürk Hizmet köyünde basın toplantısı düzenledi.


Memur ve emekliye yapılan zamların yetersiz olduğunu, ek bir zammınsa zorunlu hale geldiğini ifade eden Özyürek, şöyle konuştu.
“Önümüzdeki ay memur sendikaları ve hükümetle toplu pazarlıklar başlayacak. Biz bunun takipçisi olacağız. Türkiye seçim dönemine girmiş bulunuyor. Seçim, sandık göründü. Laik, demokratik Cumhuriyet açısından bu seçimler çok önemlidir. O nedenle tüm halkımızın demokratik haklarını kullanarak sandığa gitmeleri gerektiğini düşünüyoruz.”


Cumhurbaşkanlığının, anayasal kurumlar arasında uyum sağlayan bir makam olduğunu ifade eden Özyürek, “Başbakan ve onun güdümünde olan birisinin cumhurbaşkanı olmasının, ülkede büyük rahatsızlıklara yol açacağına, halkın bütünlüğü ve güvenini sarsacağına inanıyorum” dedi.