BIST 9.566
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.479,24
HABER /  SEÇİM

CHP Burdur milletvekili adayları 2015

CHP Burdur milletvekilleri adayları listesi belli oldu. Peki CHP Burdur adayları listesinde kimler var? CHP milletvekili adayları kesin listesi açıklanacak.

Abone ol

BURDUR CHP milletvekili aday listeleri Parti Meclisi’nin yaptığı toplantıyla belirlendi. Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında oluşturulan CHP aday listelerinde bir çok ismin üstü çizildi. CHP aday listelerinde yeri değişmeyenler ise ön seçim ile belirlenenler oldu.

CHP Burdur başta olmak üzere bir çok ilin milletvekili aday listelerini belirlemek için sabaha kadar toplantı yaptı. CHP milletvekili aday listelerinde Kemal Kılıçdaroğlu 82 ismin üstünü çizdi. CHP 'de kontenjan adaylar olarak da bazı isimler listelerde yer aldı.

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2015 GENEL SEÇİMLERİ

İstanbul 1. bölge CHP adayları
Birinci sırada aday adaylığı başvurusu yapmayan Şafak Pavey, üçüncü sırada Gürsel Tekin, beşinci sırada Akif Hamzaçebi, yedinci sırada İlhan Kesici, dokuzuncu sırada ise ihsan Özkes yer aldı.

İstanbul 2. bölge CHP adayları
Bu bölgede birinci sırada Ermeni cemaatinin önerisi üzerine avukat Selina Özuzun Doğan, üçüncü sırada Sezgin Tanrıkulu, beşinci sırada Sencer Ayata, yedinci sırada ise Enis Berberoğlu aday gösterildi.

İstanbul 3. bölge CHP adayları
1. sırada bölgedeki göçmen oylarının etkisiyle Bihlun Tamaylıgil, üçüncü sırada Engin Altay, beşinci sırada erdoğan toprak, yedinci sırada Murat Özçelik, dokuzuncu sırada Mehmet Bekaroğlu gösterildi.

10 seçim bölgesinde örgüt denetiminde eğilim yoklaması yapan CHP'de sadece 37 kontenjan uygulanacak.

ANKARA KONTENJAN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ

Ankara 1. bölge CHP adayları
1. sırada Gülsün Bilgehan, 3. sırada Tekin Bingöl, 5. sırada Levent Gök ve 7. sırada Bülent Kuşoğlu yer aldı.

Ankara 2. bölge CHP adayları
1. sıra boş bırakıldı. Kılıçdaroğlu’nun bu sıra için Diyanet Vakfı’nın eski Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sucu, Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ve PM üyesi Şenal Sarıhan arasında bir tercih yapacağını belirttiği öğrenildi. 3. sırada ise Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç yer aldı.

İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
İZMİR 1. BÖLGE ADAYLARI :  1- Zeynep Altıok (Kontenjan) 2- Musa Çam 3- Tuncay Özkan (Kontenjan) 4 -Tacettin Bayır 5-Özcan Purçu (Kontenjan) 6- Ali Yiğit 7- Murat Bakan 8- Muhsin Kurt 9- Ali Hıdır Uludağ 10- Ednan Arslan 11- Sabri Ergül 12- Sevda Erdan Kılıç 13- Turgay Bozoğlu

İZMİR CHP 2. BÖLGE ADAYLARI 1-Selin Sayek Böke (Kontenjan) 2- Kemal Kılıçdaroğlu 3- Zekeriya Temizel (Kontenjan) 4- Mustafa Balbay 5- Aytun Çıray (Kontenjan) 6-Atilla Sertel 7- Kamil Okyay Sındır 8- Ali Engin 9- Hüseyin Sezer 10- Ülkümen Rodoplu 11- Ali Kemal Elitaş 12- Taha Okan 13- Nurgül Uçar

HATAY ADAY LİSTESİ

1- Hilmi Yarayıcı 2- Mevlüt Dudu 3- Serkan Topal

KOCAELİ ADAY LİSTESİ

1- Fatma Kaplan 2- Haydar Akar 3- Tahsin Tarhan

Ağrı
Cemil Erhan

Elazığ
Feyzi Septioğlu

Çankırı
Murat Atalay

Bayburt
Murat Bülbül

Yalova
Muharrem İnce liste başı oldu.

Eskişehir
PM üyesi Gaye Usluer ve gazeteci Utku Çakırözer ilk iki sırayı aldı.

Hatay
Grup Yorum’un eski solisti Hilmi Yarayıcı, milletvekili Mevlüt Dudu, Serkan Topal ve Birol Erten aday gösterildi.

Kocaeli
Avukat Fatma Kaplan Hürriyet, milletvekili Haydar Akar ile partinin belediye başkan adayı Tahsin Tarhan, Engin Özkoç aday yapıldı.

Şanlıurfa

Bucak aşiretinden eski belediye başkanı Ali Murat Bucak birinci, eski Saadet Partili Hasan Oğul ikinci sıradan aday gösterildi.

Tunceli
Ali Mustafa Çelik ve işadamı Gürsel Erol aday gösterildi.

Tokat
CHP eski il başkanı Duran Kum ilk sırayı alırken, milletvekili Orhan Düzgün’ün listeye girmemesi bazı PM üyelerince tepki topladı.

Gaziantep
Mehmet Şeker, Mehmet Gökdağ ve Ali Peri ilk sırayı aldı.

Diyarbakır
Muhsin Koçyiğit ilk sırayı aldı.

Iğdır
İkinci sıraya konulan Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey, itirazlar üzerine listeden çıkarıldı.

Ardahan
Birinci sırada Ensar Öğüt, 2. sırada Sezgin Kaya gösterildi.

Kars
Zeki Nacitarhan

Zonguldak
Şerafettin Topçu, Ünal Demirtaş aday gösterildi.

CHP 'DE ADAY LİSTESİNE ALINMAYAN İSİMLER
Kontenjandan aday olan İstanbul Milletvekilleri Faik Tunay, Müslüm Sarı, Aydın Ayaydın, Ali Özgündüz, Umut Oran, Ankara Milletvekili Sinan Aygün ve Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Ali Demirçalı, Refik Eryılmaz, Ayşe Eser Danışoğlu, Hüseyin Aygün, Kamer Genç, Sabahat Akkiraz'ın da aralarında bulunduğu 82 milletvekili yer almadı. PM'de adaylaştırılması beklenen Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da listelerde yer bulamadı.