BIST 10.349
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.458,84
HABER /  SEÇİM

Eski CHP'li HDP listesinde ilk sırada

HDP aday listeleri belli oldu. HDP lisleleri YSK'ya teslim etmeye hazırlanırken, Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, HDP'den 1'inci sıradan aday gösterildi.

Abone ol

7 Haziran seçimlerine kısa bir süre HDP’nin aday listeleri belli oldu. HDP Gaziantep Milletvekili 1. sıra adayının Celal Doğan olduğu kesinleşti. İşte HDP milletvekili adayları

HDP'nin milletvekili aday listelerinde Gaziantep 1'inci sıra adayının, eski Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Celal Doğan oldu.

ALTAN TAN DİYARBAKIR'DAN ADAY

Öte yandan HDP 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı göstereceği isimleri Yüksek Seçim Kurulu'na bildireceği gün çarpıcı bir karara imza atarak, daha önce aday gösterilmeyeceği açıklanan Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ı yeniden aday gösterme kararı aldı.

Aysel Tuğluk, Sabahat Tuncel, Hasip Kaplan gibi isimlerin de arasında bulunduğu 8 milletvekili, 2 dönem kuralına takılıyor.

ZANA AĞRI'DAN ADAY GÖSTERİLEBİLİR

-Kuralın uygulanmasındaki istisnalar ise Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan olacak.

-Üst yönetimin, 7 milletvekilini daha aday göstermeme kararı aldığı belirtildi.

Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle ve Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ise adaylık başvurusu yapmadı. Yine de Zana'nın Ağrı'dan aday gösterilmesi bekleniyor.

CHP'Lİ DOĞAN VE AK PARTİLİ FIRAT LİSTE BAŞI

HDP'nin diğer adayları arasında AK Parti'nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat (Mersin), Ahmet Nesin, CHP'li eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan ve akademisyen Mithat Sancar (Ankara) isimleri öne çıkıyor.