BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03
HABER /  SEÇİM

Son ankette Ak Parti ve CHP'ye kötü haber

Andy-Ar'ın Nisan ayı içinde yaptığı ankette Ak Parti ve CHP'nin oy oranları düştü. MHP ve HDP'nin oylarında ise artış var.

Abone ol

Andy-Ar Araştırma Başkanı Faruk Acar son gerçekleştirdikleri seçim anketi çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

Acar'ın açıkladığı son seçim anketi sonuçlarına göre Ak Parti %43,7, CHP %25,3, MHP %17,6, HDP ise %10,4 oranında buluyor. Ankette Ak Parti ve CHP'deki oy düşüşleri büyük dikkat çekti.

Bir önceki yaptıkları anket çalışmalarında Ak Parti'yi %45,6 olarak bulduklarını belirten Faruk Acar son anketlerinde ise Ak Parti'nin kararsızların da oransal olarak dağıtılmasının ardından %43,7 oranına düştüğünü söyledi. 

KARARSIZ SEÇMEN SAYISI DÜŞTÜ

Kararsız seçmen oranının bir önceki gerçekleştirmiş oldukları ankette %19 olduğunu vurgulayan Acar, son anketlerinde ise bu oranın %14'e düştüğünü belirtti. %6'ya yakın kararsız seçmen oranının son günlerde kararlı hale geldiğine değinen Acar, bu oranın seçimlere kadar daha azalacağını söyledi.

CHP VE AK PARTİ'DE YÜZDE 2 DÜŞÜŞ

CHP'de de Ak Parti'de olduğu gibi yaklaşık %2'lik bir düşüş olduğunu söyleyen Acar, oy oranlarını yükselen iki partinin MHP ve HDP olduğunu açıkladı. Gerçekleştirmiş oldukları seçim anketi çalışmalarında ilk defa HDP'nin %10'u geçtiğini söyleyen Acar'a göre Nisan 2015 itibari ile siyasi tablo bu şekilde.