BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.439,16
HABER /  DÜNYA

Chelsea’yi tanıyalım

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın 2. turdaki rakibi İngiliz temsilcisi Chelsea oldu. <br/>UEFA’nın Nyon’daki merkezinde gerçekleştiri...

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın 2. turdaki rakibi İngiliz temsilcisi Chelsea oldu.
UEFA’nın Nyon’daki merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde Galatasaray İngiltere’nin güçlü takımlarından Chelsea ile eşleşti. İlk karşılaşma Galatasaray’ın ev sahipliğinde İstanbul’da oynanacak. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2. tur ilk maçları 18-19 ve 25-26 Şubat 2014 tarihlerinde, rövanşları ise 11-12 ve 18-19 Mart 2014 tarihlerinde oynanacak.

İŞTE GALATASARAY’IN RAKİBİ CHELSEA
Sezon başında Di Matteo’nun ayrılmasından sonra takımın başına getirilen Jose Mourinho ile iyi bir çıkış yakalayan Chelsea hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde önemli işler yapıyor.
Teknik direktörlüğünü Jose Mourinho’nun yaptığı Chelsea, E grubunda Schalke 04, Basel ve Steaua Bükreş ile karşılaştı. İngiliz temsilcisi, 12 puanla grup birincisi olarak adını üst tura yazdırmayı başardı. İngiliz ekibinin kadrosunda Lampard ve Terry gibi tecrübeli futbolcular yer alıyor. Galatasaray’ın bir dönem formasını giydiği Chelsea’nin yaklaşık kadro değeri ise 473 milyon Euro. Mavilerin tarihi başarıları arasında 1 UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, 1 UEFA Avrupa Ligi Kupası, 1 UEFA Süper Kupası ve 1 Kupa Galipleri Kupası yer alıyor.
Sarı-kırmızılılar, Chelsea ile UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde 2 kez karşılaşırken, bu mücadelelerin ikisini de İngiliz ekibi kazandı.
(İHA)