BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Hayvanların soğuk havaya karşı yaşam mücadelesi

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle göl ve göletler donarken, soğuk hava hayvanları da zor durumda bırakıyor. <br/>Kış mevsimini...

Abone ol

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle göl ve göletler donarken, soğuk hava hayvanları da zor durumda bırakıyor.
Kış mevsiminin etkisini gösterdiği bu günlerde soğuk hava, insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor. Kayseri’de soğuk hava nedeniyle göl ve göletler ile durağan küçük dereler dondu. Gece saatlerinde eksi 10-15 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı karşısında Kayseri Şeker Fabrikası içerisindeki göl ile Beştepeler Mesire Alanı’ndaki küçük göl buz tuttu. Şeker Fabrikası içerisindeki gölde bulunan ördekler, gölün buz tutması medeniyle su içerisinde yem bulmakta zorlanırken, kuytu köşelerde birbirlerine sokularak ısınmaya çalıştılar. Şeker Fabrikası yetkilileri, göl ve çevresinde yaşayan hayvanlar için zaman zaman göl etrafına yem bıraktıklarını bildirdiler.
Beştepeler Mesire Alanı içerisindeki Hayvanat Bahçesi’nin yakınında bulunan gölet de soğuk havanın etkisiyle dondu. Günlerinin büyük bölümünü suda geçiren ördek, kaz, flamingo gibi su hayvanlarının suya girebilmeleri için Hayvanat Bahçesi yetkilileri, zaman zaman göletteki buzu kırarak, hayvanların yüzmesine imkan sağlıyorlar.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Şube Müdürü Levent Taflıoğlu, Kayseri’nin soğuk ve sert bir iklim yapısına sahip olduğunu belirterek, ’’Soğuk havalardan dolayı hayvanlarımızla alakalı olarak buradaki hayvanat bahçemizde de birtakım önlemler aldık. Kapalı alanlarımıza elektrikli ısıtıcılar koyarak hayvanlarımızın özellikle akşam vakitlerindeki hava soğumalarından etkilenmemeleri için çalışıyoruz. Akşamları gölet hayvanlarımız ve kafes hayvanlarımız kapalı alanlara alınarak, bu soğuğun şiddetinden etkilenmemelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda yemlerine enerji yönünden yüksek yemlerle takviyede bulunarak, kışı daha rahat geçirmelerine yardımcı oluyoruz. Enerji yönünden zengin yemler, hayvanların vücut sistemlerine etki yaptığından, onların üşümemesine yardımcı oluyor. Bu yemler, hayvanların kış şartlarında dışarıda ya da bulundukları ortamda daha rahat bir şekilde yaşamalarına katkı sağlıyor’’ diye konuştu.
(İHA)