BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan 'Cemaat gömleğini' çıkartıyor

Öyle ya, büyüklerin tuttukları takım kazanmaz, büyükler kazanacak takımı tutar...

Abone ol

“Milli görüş gömleği”ni hatırlayan kalmasa da, sıra “cemaat gömleği”ni çıkarmaya geldi. Zaten bir süredir bu gömleğin düğmeleri açılıyordu tek tek...

Son günlerde herkesin dilinde olan ve Cemaat-AK Parti kavgasıyla ilgili bu yorum siyasal iletişim alanındaki çalışmaları ile tanınan  Nuran Yıldız'ın web sitesinde kaleme aldığı yazısından.

"Önümüzdeki seçimler, Başbakan Erdoğan için farklı bir anlam taşıyacak." diyen Nuran Yıldız, yazısına şöyle devam ediyor:

"Yaşam öyle hızlı akıyor ki çoğumuz Erdoğan’ın ilk siyasi başarısının Erbakan’ı yenmesi olduğunu unuttuk. Daha önemli bir ayrıntı var halbuki, ikinci siyasi başarısı Fazilet’ten ayrılan “yenilikçiler” grubunun içinde Abdullah Gül’den yenilikçilerin liderliğini alması.

Ondan sonrasında siyasi arenadaki rakiplerini hep kendisi konumlandırmış, kuralları kendisi belirlemiştir.

Bu rakiplerden biri son yıllara kadar askeri vesayet oldu. Bu mücadelede de “cemaat”in sunduğu olanaklarından ve elbette cemaat de Erdoğan’ın sunduğu olanaklardan yararlandı.

SIRADA CEMAAT GÖMLEĞİ VAR

Şimdi de sahada “cemaat” var. “Milli görüş gömleği”ni hatırlayan kalmasa da, sıra “cemaat gömleği”ni çıkarmaya geldi. Zaten bir süredir bu gömleğin düğmeleri açılıyordu tek tek. Ve elbette devletin pek çok hücresinde kadrolaşan bir yapıdan kurtulmak da o kadar hasarsız olmuyor, olmayacak gibi görünüyor.

Erdoğan’ın 2014 yerel seçimleri öncesi yaşadığı bu iktidar hesaplaşmasının sonunda tek başına iktidar olmak var. Geç kalınmış mı, kalınmamış mı hep birlikte göreceğiz.

İlk kez kadrolarıyla birlikte top yekûn bir iktidar olma savaşı bu. Çoğu insanın “kadrolaşma” diye itiraz ettiği durum, politik açıdan bir iktidar olma aracıdır. Kadroları tam anlamıyla ele geçirmeyen, tam anlamıyla iktidar olamaz.

AVINI YARALI BIRAKMAYACAKSIN

Erdoğan’ın savaşı bu defa, öncekiler gibi kolay olmayacak gibi görünse de, vazgeçmesi zor. Tam da bu durum için uygun bir söz var, “avını yaralı bırakmayacaksın.”

Erdoğan ilk kez bu seçimde liderliğini, siyasi duruşunu seçim arenasına sürecek. Daha önce almış olduğu seçim sonuçları liderliğini onaylarken, bu kez siyasetçiliğini onaya sunuyor olacak.

Eğer rüştünü ispat edecekse, bu seçimde edecek. ABD de bu durumu bildiğinden, CHP’ye kollarını sonuna kadar açmamış görünüyor.

BÜYÜKLERİN TUTTUĞU TAKIM KAZANMAZ...

Öyle ya, büyüklerin tuttukları takım kazanmaz, büyükler kazanacak takımı tutar...

Nuran Yıldız'ın yazısının tamamını ve önceki yazılarını buradan okuyabilirsiniz.