BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Siirt'te! "10 milyar liralık yatırım yaptık"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gitti. İl Koordinasyon Toplantısı'na katılan Bakan Kurum, "Son 18 yılda Siirt'imize 10 milyar liralık yatırım yaptık" diye konuştu.

Abone ol

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’ndan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Siirt’te devam eden çevre ve şehircilik yatırımlarıyla ile yeni projeleri istişare etmek üzere Siirt İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Bakan Kurum, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"10 milyar liralık yatırım yaptık"

- Son 18 yılda Siirt'imize 10 milyar liralık yatırım yaptık. Devrim niteliğinde projeler gerçekleştirdik. Siirt'i marka şehir haline getirecek projeleri hayata geçireceğiz.

Kentsel dönüşüm projesi 

- Bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık. 490 riskli binanın da 460'ının yıkımını gerçekleştirdik. Ulu Cami etrafında önemli bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 800 bağımsız birimin olduğu, 40 bin metrekarelik alanda önemli bir kentsel dönüşüm projesi başlatıyoruz. Bakanlığımız TOKİ eliyle 250-300 arasında rezerv konut üretecek. Projemizin inşasını inşallah 2021 yılı mart ayına kadar yapmak istiyoruz.

Projeler

- İlbank Genel Müdürlüğümüzle altyapı çalışmaları kapsamında bugüne kadar 52 projeyi tamamladık ve yatırım bedeli 409 milyon lira tutarında. Yapmış olduğumuz projelerin önemli olanları Tillo'da kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu şebekesi, Şeyh Nasrettin Konağı restorasyonu, Veysel Karani içme suyu inşaatı, yine Baykan Belediye binası inşaatı da bu kapsamda tamamlandı. Gökçebağ içme suyu projemizi de bu yıl bitmeden inşallah tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız.

- Belediyemizin vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek amacıyla eksik olduğunu düşündüğü kanalizasyon hatlarının yenilenmesi için 5 milyon lira, şehir içi yollarımızda asfalt eksiklerimiz var, bunların giderilmesi için ve kilitli parke yapımı için 10 milyon lira, otogar yapımı için 3 milyon lira aktarılacak. Güres Caddesi'nde bir sokak sağlıklaştırma projesi gerçekleştiriyoruz. Bu projeye de 5 milyon lira kredi veriyoruz ve toplamda 23 milyon lira İller Bankası Genel Müdürlüğümüzden belediyemize finans sağlıyoruz. 2 milyon lira da Güres Caddesi'nin rehabilitasyonu için hibe desteği veriyoruz.