BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Cerkutay kimdir Kuruluş Osman gerçek adı nedir?

Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarının anlatıldığı Kuruluş Osman dizisinde Çağrı Şensoy'un hayat verdiği Cerkutay ile ilgili merak edilen tüm bilgileri bir araya getirdik. Peki Cerkutay kimdir, nasıl vefat etti?

Abone ol

Kuruluş Osman dizisinin önemli karakterleri arasında yer alan Cerkutay ile ilgili merak edilen bilgileri derledik. Peki ilgiyle takip edilen dizide Cerkutay'a kim hayat veriyor? İşte Cerkutay'ın biyografisi...

Cerkutay ne demek: Televizyon dizisi ile hayatımıza giren Cerkutay isminin anlamı da aramalara konu oldu. Cerkutay öz Türkçede, eski dönem yer tanrısı anlamına geliyor.

Çağrı Şensoy kimdir: Şensoy, 17 Nisan 1986 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Lise eğitimini 2000-2004 yılları arasında Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nde tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümü'nde tamamlayarak Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü'nde yüksek lisans eğitimine devam etti.

2002-2012 yılları arasında birçok tiyatro oyununda yer alan ve daha sonra 'Deli Hüseyin Paşa' rolünü oynadığı Muhteşem Yüzyıl: Kösem ve 'Cerkutay' karakteriyle yer aldığı Kuruluş: Osman gibi dizilerde boy göstermiştir.