BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL

Cemil Çiçek fezlekeleri saklıyor mu? Şok iddia

17 Aralık operasyonunun ardından dört bakanın fezlekelerinin hala resmi kayıda girmemesi beraberinde bir çok iddiayı getirdi.

Abone ol

TBMM'ye ulaşalı 10 günü geçen 4 eski bakan hakkındaki fezlekeler, hâlâ resmi kayda girmedi. Meclis'in "gelen kağıtlar" bölümüne kaydedilmeyen fezlekelerle ilgili içtüzük ihlali yaşanıyor. İnceleme yetkisi olmamasına karşın TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in talimatıyla fezlekeler sır gibi saklanıyor ve kayda sokulmuyor.

CHP OLAĞANÜSTÜ GÜNDEMLE TOPLANTI TALEBİ

Taraf sinin haberine göre, 26 Mart'ta tatili sona erecek olan Meclis CHP tarafından olağanüstü gündemle toplantıya çağrılacak. 110 milletvekilinin imzasıyla "gerekçeli önerge" vererek olağanüstü toplantıya çağırılacak Meclis'te tüm muhalefet vekilleri ve bağımsızlar hazır bulunursa Meclis'in "aç-kapa" yapmasının önüne geçilebilecek. Toplantı yeter sayısı olan 184 vekil, Genel Kurul'da hazır bulunursa Genel Kurul'da fezlekeler okunmak zorunda kalınacak

CHP, MHP ve bağımsızların desteği ile olağanüstü toplantı çağrısını bu hafta yapacak. Gündem, fezlekelerin okunması olacağı için karartma operasyonuna "muhalefet operasyonu"yla son verilmiş olacak. Böylece yerel seçimlere günler kala, sümen altı edilen dosyalardan kamuoyunun haberi olabilecek.

AKP, SEÇİMİ GEÇİRMEK İSTİYOR

AKP ise fezlekelerle ilgili tartışmaların yerel seçimler sonrasına kalmasını istiyor. Dosyalardaki suçlamaların kamuoyunun önüne serilmemesi için 26 Mart'a yapılacak oturumda fezlekelerle ilgili bilginin okunmaması bekleniyordu. Başkent kulislerindeki yeni iddialara göre ise AKP içinde fezleke rahatsızlığı da artarak devam ediyor. Parti yönetiminin, "Meclis'te bir soruşturma komisyonu kurulacaksa, bunun önergesini biz verelim" önerilerini değerlendirmeye aldığı konuşuluyor.