BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  MEDYA

Zaman yazarı Gül ve Erdoğan'ı sildi! İşte Köşk'e yeni aday

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Erdoğan'ı da Gül'ü de sildi attı! Zaman yazarına göre bu iki isim aday olacak!

Abone ol

İlker Başbuğ ile başlayan tahliye dalgası pazarlıklarla mı alındı? Tahliye olarlar eski görüşlerinden vaz mı geçecek yoksa kaldıkları yerden devam mı edecek?

Zaman si yazarı Nuriye Akman'a göre bu tahliyeler pazarlıklar sonucunda alında ancak sonuç istenilen gibi olmayacak ve vesayet yeniden güçlenerek cemaatten önce Erdoğan'ı yiyecek!

Akman yazısının sonunda dikkat çeken bir iddiaya da yer verdi. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığının mümkün olmayacağını savunan Akman, son dönemlerdeki duruşuyla Gül'ün de bu şansının kalmadığını söyledi Peki cumhurbaşkanlığına kim aday olur?

Vesayetin adayı İlker Başbuğ, karşı tarafın ise Haşim Kılıç! 


KİM BİLİR HANGİ PAZARLIKLA TAHLİYE EDİLDİ 

İlker Başbuğ tahliyesinin ardından “Benim bu esaret döneminden kurtulmam bir başlangıçtır. Devamı mutlaka gelecektir, bundan emin olun. Balyoz davasındaki bütün arkadaşlarımızın özgürlüğü de yakındır.” diye konuşarak “mutlu” geleceğimizi ilan etti. 

Kim bilir hangi pazarlıkların tamamlanması beklenerek, bile isteye yazılmadı ki, önce tahliye, ardından beraat kararlarına zemin hazırlansın. Gelinen aşamada 15 gün içinde açıklanması gereken gerekçeli kararın, Anayasa Mahkemesi’nin kararından sonra bambaşka bir içerikle kaleme alınacağı açık. Cin şişeden çıktı. Başbuğ, çıktığı hapishaneye dönmeyecek.

İNTİKAMLARINI CEMAATTEN ÖNCE BAŞBAKAN'DAN ALACAKLAR 

Bakmayın Cemaat’e karşı AKP ile bir cephe oluşturmuş görünmelerine, askerler intikamlarını Cemaat’ten önce Başbakan’dan alacaklar. Çünkü devlet mekanizmasının nasıl işlediğini onlar herkesten daha iyi bilir. Hükümetler, devletin sadece bir organıdır, tamamını asla temsil edemez. Devlet, hükümet etmesine izin verdiği insanların attığı her adımı, aldığı her nefesi daima kayıt altına alır ve icabı halinde parça parça servis eder. Hükümetler de farkındadır bunun ama bilmezlikten gelmek işlerine gelir.

ÜÇ YAZARDAN BAŞBUĞ İLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİA (TIKLA OKU)  

ERDOĞAN VE GÜL CUMHURBAŞKANI OLAMAZ

Gelelim bu kozu oynamak zorunda bırakılan Başbakan’ın geleceğine. Cumhurbaşkanlığı ihtimalinin sıfıra düştüğüne inananlar var. Kendi koyduğu ve yakın zamana kadar aslanlar gibi savunduğu üç dönem milletvekilliği şartını kaldırmazsa tamamen açığa düşeceğinden, partisi gereğini yapacaktır. Acı olan, Erdoğan’ın kendisiyle birlikte Abdullah Gül’ün de şansını zayıflatması. Araştırmalara göre, Gezi olaylarında Gül’ün yeniden cumhurbaşkanlığına sıcak bakanların oranı, 17 Aralık sonrası azaldı, Erdoğan’la aralarında çok da önemli bir fark olmadığı görüldü.

BAŞBUĞ ADAY OLABİLİR 

Öyleyse sistemin cumhurbaşkanlığı yarışına yeni adaylar çıkarmasını bekleyebiliriz. Sadece tahliyelerle değil, son MGK kararlarıyla belini doğrultan askerî vesayet, Yüce Divan’da aklanacak olan Başbuğ’u sahnede görmek isteyebilir. Burada önemli olan Başbuğ’un Köşk’e çıkması değil, görkemli bir şekilde meydan okuması. Konsorsiyum, 26 aylık esaretin sadece onun hayatından çalınmış bir zaman dilimi olmadığını dosta düşmana göstermek durumunda.

HAŞİM KILIÇ KARŞI ADAY 

Peki karşısında kim olacak? Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, muhafazakâr demokrat kimliğiyle Gül’süz ve Erdoğan’sız kalacak seçmene bir umut ışığı olabilir mi? Cevabı netleştirmek için, 30 Mart’ın sonuçlarını almamız yani tülümüzün biraz daha incelmesi lazım. Belki de tamamen bir hayaldir gördüğümüz, sezgilerimiz yanıltmıştır bizi...