BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.408,69
HABER /  GÜNCEL

Said Nursi talebesinin gördüğü Erdoğan rüyası

Said Nursi'nin talebelerinden Fikri Meriç Hoca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yattığı istihareyi anlattı.

Abone ol

Talebelerinin "Tayyip Erdoğan hakkında bir rüya gördüğünüzü söylemiştiniz onu anlatabilirsiniz?" sorusu üzerine 17 Aralık sonrası gelişmelerle ilgili istihareye yattığını istihare sonucu ümmetin, Tayyip Erdoğan'ın arkasında olarak gördüğünü ifade etti.

Üstad Bediüzzaman'ın talebelerinden Fikri Meriç Hoca, 17 Aralık operasyonu sonrası hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın durumu ile ilgili istihareye yattığını açıkladı. Meriç gördüğü rüyayı ve düşündüklerini şöyle açıkladı:

İSLAM ALEMİ TAYYİP'E DUA EDİYOR

"Bu işler böyle olduktan sonra "bu Tayyip'in hali şanı nedir, nasıldır?" diye istihareye yattım. Akşamdan istihareye yattım. Hemen gözüme uyku girdi. Baktım ki bütün alemi İslam toplanmış Tayyip'in kapısında, Tayyip'e dua ediyor. Böyle Arabistan halkının kıyafetleri gibi uzun uzun elbiseli insanlar, Müslümanlar toplanmışlar Tayyip'e dua ediyor.

Duada şöyle idi:

İstihare nedir?

İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır.

"Allahümmensuruhu biyedike leke allhümmeyyidhu biyedike leke vezma beyne ve beynek"

Manası:

Ey Allahım sen kuvvet ve kudretinle ona yardım et. Allahım sen kuvvet ve kudretinle onu teyid et, destekle... Allahım kudretinle Senin ile onunla senin aranı birleştir.("Yani himayen altına al" diye...)

Akşamdan sabaha kadar bu dua uykumda devam etti. Uyandığımda yine bu dua dilimde devam ediyordu. O zaman dedim ki "inşaallah memleketimiz için akibeti iyi olacaktır. Bu durumda hükümetimizi desteklemek en doğrusu olacaktır."