BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,16
HABER /  POLİTİKA

Cemal Enginyurt, Çakıcı'ya mektup eleştirisi: Kılıçdaroğlu'na hakaret etme hakkı yok

MHP'den ihraç edilen bağımsız Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kamal Kılıçdaroğlu'na hakaret ve tehdit içerikli mektubunu eleştirdi. Enginyurt, "CHP Genel Başkanı'nı sevmeyebilirsiniz, fikirleri sizin için önemsiz olabilir. Lakin hiç kimsenin bir parti genel başkanına ağır hakaret etme hakkı yoktur" görüşünü dile getirdi.

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek "Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin?" ifadelerini kullandı.

"Akıllı ol! Hayatının hatasını yaparsın"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında işaret ettiği Alaattin Çakıcı, CHP liderine mektup yazarak, "Akıllı ol! Vatan hainleri ile Bahçeli'yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın" deyip tehdit içerikli ifadelere yer verdi. Bu sözleri sert dille eleştiren CHP'liler, bugün Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hiç kimsenin bir parti genel başkanına ağır hakaret etme hakkı yoktur.

Öte yandan Çakıcı'ya bir eleştiri de eski MHP'li milletvekilinden geldi.

Cemal Enginyurt, "CHP Genel Başkanı'nı sevmeyebilirsiniz, fikirleri sizin için önemsiz olabilir. Lakin hiç kimsenin bir parti genel başkanına ağır hakaret etme hakkı yoktur" diye konuştu.

Karşı çıkmazsak, önüne gelen parti liderlerine hakaret eder.

Enginyurt, "Eğer buna karşı çıkmazsak, yarın önüne gelen parti liderlerine hakaret eder. Fikri olan söylesin, kötü söz kimseye yakışmaz" ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için "Çok sık eleştiriyor CHP'yi, ona o görev verilmiş bekçilik yaptığı için" demiş ve "Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin" diye sormuştu. Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin ardından Çakıcı, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı yazılı açıklamasında, CHP liderine "Akıllı ol", "Vatan hainleri ile Bahçeli'yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın" gibi tehdit içerikli ifadelerle seslenmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Otomobil fiyatları yüzde 10-15 oranında düşecek! Sektör temsilcileri tarih verdi
Foto Galeri Otomobil fiyatları yüzde 10-15 oranında düşecek! Sektör temsilcileri tarih verdi Galeriye Gözat