BIST 9.698
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.431,30
HABER /  MEDYA

Cemaat medyasında deprem! O isim bıraktı!

Cemaatin önemli kalemlerinden İlahiyatçı yazar Ahmet Taşgetiren'in yazıları cemaati karıştırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Cemaate yakınlığıyla bilinen Bugün sinin yazarı Ahmet Taşgetiren, yarın son yazısıyla Bugün gazetesinden ayrılıyor. Taşgetiren yarınki yazısında okuyucularına veda edecek.

Dershanelerin kapatılma kararıyla başlayan hükümet-cemaat geriliminde dershanelerin kapatılmasına karşı olduğunu dile  getiren ancak aynı zamanda cemaat medyasının yayın politikasını da eleştiren Taşgetiren'in Bugün ile yolları ayrıldı.

Bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken Taşgetiren'in yarın son yazısıyla okuyucuya veda edecek.

Cemaat-hükümet geriliminde uzlaşmacı yazılarıyla bilinen Akil İnsanlar Heyeti'nde de görev yapan ilahiyatçı yazar cemaat içinden bazı kişiler tarafından "pirincin içindeki taş" olarak isimlendirilmişti.

SON YAZISINDA BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

ahmet-tasgetiren-cemaate-elestiri.20131219175159.jpg

Dershane kavgasında cemaati de eleştirdiği için tepki çeken Taşgetiren son operasyonlar için cemaati eleştirdi. Taşgetiren aslında İsrail ve Amerika'nın intikam aldığını cemaatin de bundan istifade bedel ödettiğini söyledi:


ZAMAN YAZARI LEYLA İPEKÇİ DE BIRAKMIŞTI

Zaman gazetesindeki son dönemdeki yayınları için Nefret ederek hak aranmaz diyerek yazılarına son vermiş ve şunları söylemişti:


Nefret eden yüzlere bakamıyorum ne zamandır. Yüzümüz Hakkı temsil ettiğinin şuurunu yitirmiş sanki. Birbirinden nefret edenler, kalp katliamı yaptıklarını fark edemez haldeler. Nefret ettiğimiz sürece kalbimizdeki nur parıldamıyor. Yüzleri aydınlatamıyor. Olmayanı olmuş gibi, olanı olmamış gibi gösteriyor bu nefret.  

 leyla-ipekci.jpg


İslamcı yazar Cemaat içindeki 'taş' mı?

Cemaat'in yedek gazetesi Bugün'ün yazarı Ahmet Taşgetiren, hizmet hareketindekilerin hedefi oldu. Taşgetiren'e zehir zemberek not.

pirincin-icindeki-tas-ahmet-tasgetiren.20131219175642.jpg