BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.407,56
HABER /  GÜNCEL

Yanukoviç: Batı işimize karışmasın

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, ülkede yaşanan krize Batı müdahalesine şiddetle karşı çıktığını söyledi. Yanukoviç ayrıca Rusya'yla gümrük birliğine girebileceklerini vurguladı.

Abone ol

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, ülkede yaşanan krize Batı müdahalesine şiddetle karşı çıktığını söyledi.

Rusya destekli Yanukoviç, ülkesinin Moskova'nın diğer eski Sovyet cumhuriyetleriyle kurduğu gümrük birliğine girebileceğini belirtti.

Ukrayna muhalefeti, Yanukoviç'in AB'yle entegrasyonu reddetmesine bir ödül olarak görülen Rus kredisini kabul etmesine öfkeli.

Rusya lideri Vladimir Putin de anlaşmayla Rus ekonomisini savunduklarını söyledi.

Ukrayna'yla 15 milyar dolarlık kredi ve doğalgazda indirim öngören bir anlaşma imzalayan Putin "Biz sadece kapılarımızı savunmak istiyoruz" dedi.

Putin ayrıca Ukrayna'nın Rusya'yla yakın sınai ilişkilere sahip kardeş bir ülke olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in AB'yle işbirliği anlaşmasını geçen ay askıya almasından bu yana ülkede protesto gösterileri düzenleniyor.

Muhalefet kredi ve doğalgaz anlaşmasında Rusya'nın herhangi bir koşul dayatıp dayatmadığını öğrenmek istiyor.

Başkent Kiev'de basın toplantısı düzenleyen Yanukoviç, Batılı siyasetçilerin AB yanlısı protesto kampına yaptığı ziyaretlerle ilgili bir soru üzerine "Herhangi birinin buraya gelip bize nasıl yaşayacağımızı öğretmesine karşıyım. Daha da önemlisi bunun bizim iç meselemiz olması ve kimsenin içişlerimize karışmaması" dedi.

Yanukoviç Ukrayna ekonomisinin yaşadığı sorunlardan da seleflerini sorumlu tuttu.