BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın operasyonu öğrendiği an bu mu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yolsuzluk iddiasıyla düzenlenen operasyonu öğrendiği an bu an mı?

Abone ol

Bakan Zafer Çağlayan bir şeyler anlatıyor, Başbakan Erdoğan dinliyor. Çevresindekiler de merak dolu gözlerle ikiliyi izliyor.

Başbakan Erdoğan'ın operasyondan 16 Aralık Pazartesi günü saat 11.20 sıralarında haberdar olduğu iddia edildi.

Radikal gazetesi foto-muhabiri Selahattin Sönmez, Çağlayan'ın endişeli bir biçimde Erdoğan ile konuşurken fotoğrafını çekti. Ulus'taki Ankara Palas önünde çekilen kareyi yazar Murat Yetkis


ARINÇ;

Bazılarının bu kadar alçalabileceğini, bu kadar belden aşağı, insanların kişilik haklarına saygısızlık yapacağını gerçekten düşünmemiştik. Saflığımıza verin"

SAVAŞ İLANI GİBİ

Devlet içinde kümelenmiş bir örgüt söz konusu ise bunları ortaya çıkarmak boynumuzun borcu olsun.

ARINÇ'IN OPERASYON AÇIKLAMASININ TAMAMI BOMBA (TIKLAYIN)

köşesine koydu ve şu yorumda bulundu. 

SANKİ BAKAN TALEPTE BULUNUYOR

"Biz bu fotoğrafı pazartesi öğleden sonraki toplantıda biraz tartışarak inceledik. Bir arkadaşımız “Sanki bakan bir talepte bulunuyor, Başbakan da ‘Nasıl yapayım şimdi?’ der gibi duruyor” yorumunda bulundu. Ama yorumu habere dönüştürmeyince, diğer deyişle fotoğrafı anlamlandıramayınca arşive bıraktık. "

EMNİYET İSTİHBARAT YETERSİZ Mİ KALDI?

Bu fotoğraftan yola çıkan Yetkin, Başbakan Erdoğan'a kritik sorular yöneltti:

"Şimdi bir soru: Başbakan Erdoğan da üç-dört bakanını zan altında bırakan, doğruysa cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk hadisesi sayılacak ve bir yıldan fazla süredir devam eden bu soruşturmadan, orada, Çağlayan’ın uyarmasıyla mı haberdar oldu?

Eğer öyleyse, (MİT’in yasal görevinin dış istihbarat olması nedeniyle onu kâğıt üzerinde işin dışında tutarak) bir süre önce yeni isimlerin getirildiği Emniyet İstihbaratı bu işi fark ederek, İçişleri Bakanı’nı, Başbakan’ı haberdar etmekte yetersiz mi kaldı? Ya da haberdar olduğu halde etmedi mi?

Yok, Başbakan zaten bu operasyonu biliyor ve yolsuzlukların ortaya çıkıp halkın ödediği vergilerle oluşan devlet hizmetinin hangi bakanları, belediye başkanları, bürokratları tarafından rüşvet karşılığında istismar edildiğini öğrenmek için beklemişse şimdi ne yapmayı düşünür?

Malum, Batı demokrasilerinde bu gibi durumlarda istifa etmeyeni görevden alma âdeti vardır."

Murat Yetkin tüm yazıları

operasyon.20131219084439.jpg