BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz ziyaret

CHP lideri Kılıçdaroğılu, operasyon tartışmaları gölgesinde ABD Büyükelçisi Ricciardone ile bir araya geldi.

Abone ol

Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla yapılan operasyon ülkeyi sallarken, Kılıçdaroğlu'nun ABD büyükelçisi ile buluşması Ankara kulislerini hareketlendirdi.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin soruşturmaya ilişkin şeffaflık uyarısı yaptığı günün hemen ertesinde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi  Francis Ricciardone ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

CHP KRİZ MASASI KURMUŞTU

Görüşmede İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonun gündeme geldiği belirtiliyor. Bilindiği gibi CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul merkezli operasyonla ilgili 3 milletvekilinden oluşan kriz masası oluşturduklarını belirterek, "Cumhuriyet tarihinin bana göre en büyük skandalıdır. Başbakan'ın istifa etmesi gerekir" dedi.

1.5 SAAT SÜRDÜ

Büyükelçi Francis Ricciardone’nin rezidansında gerçekleşen CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile ABD Büyükelçisi Ricciardone’nin yemeğinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’da hazır bulundu. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

ABD'DEN "YARGIDAN ŞEFFAFLIK BEKLİYORUZ" AÇIKLAMASI

ABD'den sürpriz bir açıklama geldi, soruşturmayla ilgili olarak şeffaflık ve zamanlılık ilkesine vurgu yapıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf'e, günlük basın brifinginde İstanbul merkezli operasyonlarla ilgili sorular da yöneltildi. Gözaltılarla ilgili medya haberlerini gördüklerini ifade eden Harf, şunları kaydetti:
 
"Elbette konuyu yakından takip ediyoruz. Özel olarak bu konularda spesifik bir yorumumuz yok. Elbette Türkiye'nin yargı sisteminde şeffaflık, zamanlılık ve adalet için en yüksek standartları karşılamasını beklediğimizi tekrarlamak isteriz"

KILIÇAROĞLU: ÜSTÜNE GİDECEĞİZ

Operasyona ilişkin ilk değerlendirmesinde yolsuzluk operasyonunu yürüten savcıların başlarına bir şey gelmesinden endişe duyduğunu dile getiren CHP Genel Başkanı şunları söylemişti:

“Benim yolsuzluklar konusunda ne kadar duyarlı olduğumu siz de tahmin edebiliyorsunuzdur. Bugün Konya’dayız, Mevlana’nın şehrindeyiz. Kul hakkı yemenin insanlara ne kadar ağır bir vebal yüklediğini biliyoruz. Yolsuzluk bu bağlamda en ağır suçlardan birisidir. Yapılan operasyonların bir yolsuzluk operasyonu olduğu söyleniyor. Önümüzdeki günlerde belki bunların ayrıntılarını öğrenebiliriz. Benim tek endişem şu: Yolsuzluk soruşturmalarını başlatan savcıların başına inşallah bir şey gelmez, görevlerinden alınmazlar. Yani Deniz Feneri savcılarının başına gelen inşallah bu savcıların başlarına gelmez. Bizim arzumuz, yolsuzluk konusunda mücadele eden her kamu görevlisine destek vermektir. Kim olursa olsun destek vermektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak süratli bir şekilde kriz masası oluşturduk. Milletvekili arkadaşlarımızı görevlendirdik. Olayları yakından izleyeceğiz. Olayın kapatılmaması için üstüne gideceğiz. Olay kapatılmamalı. Bütün ayrıntılarıyla kamuoyuna açıklanmalı.”


buyuk.20131219124530.jpg