BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,49
HABER /  POLİTİKA

Çavuşoğlu'ndan BM'nin Kaşıkçı raporuna destek: Destekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "BM'nin Kaşıkçı cinayeti sorumlularının hesap vermesi tavsiyelerini destekliyoruz" diye konuştu.

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırladığı raporda, "Kaşıkçı, uluslararası hukuka göre Suudi Arabistan’ın sorumlu olduğu, kasten ve taammüden (tasarlayarak) gerçekleşen bir yargısız infazın kurbanı oldu." ifadeleri yer aldı.

"Kriminal soruşturma başlatmalı"

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği tarafından (OHCHR) bugün açıklanan 101 sayfalık raporda, "BM Genel Sekreteri (Antonio Guterres),Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin tamamlayıcı kriminal soruşturma başlatmalı." değerlendirmesinde bulunuldu.

"Arria formülü"

Herhangi bir devleti beklemeksizin Genel Sekreterin kendisinin, cinayete ilişkin uluslararası bir tamamlayıcı soruşturma başlatabileceği vurgulanan raporda, BM İnsan Hakları Konseyi'ne Kaşıkçı cinayetinin akıbeti ve genel olarak kişilerin ülkeleri dışında hedef alınmasına ilişkin "Arria formülü" (gayrı resmi BM Güvenlik Konseyi toplantısı) görüşmesi düzenleyerek bir araya gelmesi çağrısı yapıldı.

Raporda, BM İnsan Hakları Konseyi veya BM Genel Kurulu'na da gazeteciler ve insan hakları savunucularının tasarlanarak öldürülmelerine ilişkin cezai soruşturma yürütecek bir mekanizma kurulması çağrısında bulunuldu.

"Tavsiyelerini kuvvetle destekliyoruz"

Bu gelişmeler sonrası BM'nin yayınladığı Kaşıkçı raporuyla ilgili değerlendirme yapan Çavuşoğlu, "BM'nin Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasına, sorumlularının hesap vermesine yönelik tavsiyelerini kuvvetle destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Son İstanbul anketi REMRES'ten geldi! Bu seçim anketinde fark daha az
Foto Galeri Son İstanbul anketi REMRES'ten geldi! Bu seçim anketinde fark daha az Galeriye Gözat