BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.496,12
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Sur Yapı'nın Antalya projesine 23 ülkeden ilgi

Sur Yapı’nın Antalya’da yer alan projesinde sona yaklaşılıyor. Bir yandan inşaat bir yandan da satış süreci devam eden projeye yerli-yabancı pek çok yatırımcının ilgi gösterdiği ve 23 farklı yabancı ülke vatandaşına satış gerçekleştirildiği ifade edildi.

Abone ol

Sur Yapı’nın Kepez-Santral bölgesinde 8 milyar lira yatırımla hayata geçirdiği 19 bin bağımsız bölümden oluşan Antalya Projesi’nde tüm etaplar planlandığı şekilde eş zamanlı olarak hızla devam ediyor.

23 kule vinç ve bin 500’ün üzerinde işçinin 24 saat aralıksız çalıştığı projede bugüne kadar 800 bin metrekare imalat gerçekleştirildi. 93 bloktan oluşan ilk etabın kaba inşaatı yüzde yüz oranında tamamlandı. Kaba inşaatın yanı sıra ince işler de devam ediyor.

İkinci etap olan Sur Cadde’nin de kaba inşaatı yüzde 70 seviyesine gelirken 3’üncü etap Turkuaz’da ise temel seviyesinin üzerine çıkıldı. Ekonomiye bugüne kadar 1,2 milyar lira katkı sağlayan projede 2019 yılının aralık ayında teslimlerin başlaması planlanıyor.

Bir yandan inşaat bir yandan da satış süreci devam eden projeye yerli ve yabancı pek çok yatırımcının ilgi gösterdiği ifade edildi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Sur Yapı Antalya Projesi’nde bugüne kadar Rusya, İngiltere, Almanya ve Ukrayna başta olmak üzere Güney Kore, İsveç, Norveç, Kanada, Finlandiya dahil 23 farklı yabancı ülke vatandaşına satış gerçekleştirildi. Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkelerinden de yoğun talebin olduğu projeden dünya üzerindeki Türk vatandaşları da çok sayıda alım gerçekleştirdi. İngiltere, Fransa, Avusturya, Belçika, İsviçre, İsveç, Almanya, Hollanda, Kanada, Norveç, Yunanistan gibi 24 farklı ülkede yaşayan Türk vatandaşları Sur Yapı Antalya’dan ev sahibi oldu” denildi.