BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  SPOR

Capello hedef tahtası

Şampiyonlar liginde Arsenal ile berabere kalan Juventus'ta Capello, basının eleştiri konusu oldu.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi'nde dün gece İngiltere temsilcisi Arsenal ile golsüz berabere kalarak turnuvaya çeyrek finalde veda eden Juventus ve teknik direktör Fabio Capello, İtalyan basının eleştiri konusu oldu.

Çeyrek final ilk maçında deplasmanda Highbury Stadı'nda Arsenal'e 2-0 mağlup olduktan sonra tur şansını zora zokan ve dün gecede rakibiyle yaptığı rövanş maçından da beraberlikle ayrılarak kupaya veda eden Juventus bugün İtalyan basının hedefindeydi.

İtalyan basını başta Juventus Teknik Direktörü Fabio Capello olmak üzere, Pavel Nedved ve diğer Juventuslu futbolculara eleştirilerde bulunurken, Arsenal'in sağlam defansı karşısında Juve'nin hiçbir varklık gösteremediği vurgulandı. İtalya'nın en çok satan gazetelerinden biri olan La Gazzetta dello Sport, 'Güçsüz Juventus ıslıklarla elendi' başlığıyla verdiği haberde, 'Torino'da sadece hayal kırıklığı vardı', 'Fabio Capello ve Juve kazanma isteklerini tünelde bırakmışlardı', 'Ümitler, ütopyaya dönüştü', 'Jens Lehmann'a ilk şut 68. dakikada atıldı' ifadelerine yer vererek, maçla ilgili yorumlarını başlıklarla desteklediği paragraflarla okuyucularına aktardı.

La Repubblica Gazetesi'de tıpkı La Gazzetta dello Sport gibi eleştirilerini Capello ve Juventuslu futbolculara yönelterek, "Birkaç şut taraftarları çileden çıkarmaya yetti', 'Juventus çeyrek finalden gol atamadan elendi ancak en önemlisi, fikirsiz, kalpsiz ve güçsüz bir Juventus vardı' ifadelerini kullandı ve taraftarların Juventus'u ıslıklamalarına geniş yer ayırdı, futbolcuların ve Capello'nun bu konulardaki açıklamalarına yer verildi.

Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde veda eden Juventus Seri A'da ise ligin bitimine altı hafta kala en yakın rakibi Milan'ın 9 puan önünde lider durumda bulunuyor. Juventus ve İnter'in elenmesiyle birlikte İtalyanların Avrupa kupalarında tek temsilcisi olarak Lyon'u eleyen AC Milan kaldı.