BIST 10.155
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.392,87
HABER /  GÜNCEL

Chicago ile Konya kardeş

Chicago ile Konya Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması konusunda ön mutabakata varıldı.

Abone ol

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ABD'deki gezisi sırasında, Chicago Belediyesi ile Konya Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması konusunda ön mutabakata varıldığını söyledi.

Akyürek, Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Salt Lake kentinde Utah Üniversitesi ile birlikte düzenlenen, ''Türk Şehirlerinden Küreselleşmeyi Anlamak: Konya Modeli'' adlı sempozyuma katılmak için gittiği ABD'deki temasları konusunda bilgi verdi.
New York başta olmak üzere birçok kenti gezip, yerel yöneticiler ve kentlerde bulunan Türk temsilci ve işadamlarıyla ticari, siyasi, idari ve şehircilik gibi konularda temaslarda bulunduklarını anlatan Akyürek, ''New York'ta Türk Amerikan Ticaret Sanayi Odası'nın organize ettiği toplantıda, Konya'nın fırsatları ABD ile yapılabilecek ticaret, Konya'ya yapılması gereken yatırımlar konusunda istişarelerde bulunduk. ABD'li işadamlarının da katıldığı toplantı çok verimli geçti'' dedi.

Birleşmiş Milletler'de (BM) önemli görev üstlenen Kemal Derviş'le de görüşme fırsatı bulduklarını ifade eden Akyürek, ''Kendisiyle, 2007'nin dünyada Mevlana Yılı olması nedeniyle Konya'nın tanıtımı, Mevlana Yılı'nın kutlanması ve BM kaynaklarının bu konularla ilgili kullanılabilmesi açısından yapılabilecek konularla ilgili değerlendirmeler yaptık. Kendisinin desteğini talep ettik. Kendisi de bu konuya çok sıcak yaklaştığını, elinden geleni yapacağını ifade etti'' diye konuştu.

Akyürek, Mevlana Yılı çalışmalarıyla ilgili olarak BM yetkilileriyle 2006 yılı boyunca temaslarının devam edeceğini, bu konuda BM'nin yapacağı bundan sonraki toplantılara katılacaklarını kaydetti.

ŞEB-İ ARUS'A DAVET...
Görüştükleri yöneticileri, Şeb-i Arus törenleri için Konya'ya davet ettiklerini ifade eden Akyürek, şöyle konuştu: ''Chicago Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması konusunda ön mutabakata vardık. Bunun da ülkemiz ve Konya açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Chicago, farklı kültürleri bir arada yaşatmayı amaçlayan bir kent. Yetkililer, bu nedenle Konya ile kurulacak bağın kendileri açısından da önemli olacağını belirtti.''

AA