BIST 9.804
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,04
HABER /  GÜNCEL

Canlı bombalar Türkiye'ye böyle girmiş!

Ankarayı kana bulayan ve 99 vatandaşımızın ölümüne neden olan canlı bombaların Türkiye'ye nasıl girdiği ortaya çıktı.

Abone ol

ANKARA katliamını yapan iki canlı bombanın Türkiye sınırlarına nasıl girdiği kimlerin aracılığı ile Ankara Garı'na geldikleri ortaya çıkmaya başladı.

99 kişinin öldüğü katliamı yapan canlı bombaların kimlikleri ve eylemi nasıl gerçekleştirdiğini binlerce görüntüyü izleyerek, kare kare inceleyerek aydınlattı.

TÜRKİYE'YE NASIL GİRİŞ YAPTILAR?

Milliyet'in haberine göre, iki canlı bomba, katliamdan önceki gün, 9 Ekim’de akşam saatlerinde Suriye sınırından iki ayrı araçla alındı. Gaziantep üzerinden alınan canlı bombalar, Citroen ve Ford marka araçlarla Ankara’ya sabahın erken saatlerinde getirildi. İki canlı bombaya bu araçlarda bombalı yelekler giydirildi.

Konya yolu üzerinde indirilen canlı bombalar, buradaki bir benzincide, üzerlerinde bombalı yelekler olduğu halde yaklaşık 1 saat geçirdi. Daha sonra bir taksiye binen saldırganlar, Kızılay’da taksiden indi. İki canlı bomba daha sonra mitingin Sıhhiye’de yapılacağından hareketle yeniden bir taksiyi durdurdu ve Sıhhiye’ye gitmek istediklerini söyledi.

Konya yolu üzerinde indirilen canlı bombalar, buradaki bir benzincide, üzerlerinde bombalı yelekler olduğu halde yaklaşık 1 saat geçirdi.

 Saldırganlar taksicinin Kızılay’a çok yakın olan Sıhhiye’nin trafiğe kapalı olduğunu söylemesi üzerine miting programına bakarak Ankara Garı’na gitmeyi kararlaştırdı. Ankara Garı’nın yakınında inen saldırganlar birbirlerinden ayrıldı ve doğrudan kalabalığın içine girdi. Saldırganlar, ayrı noktalara hareketlendikten sonra hiç beklemeden bombaları 4-5 saniye arayla patlattı.  

MOBESE kameralarını saniye saniye tarayan polis, patlamaların merkezinin kameralar tarafından kaydedilmediğini, Gar’ın hemen karşısındaki Ankara Arena’nın kameralarının da alanı flu göstermesi nedeniyle çevredeki görüntülerden tarama yaptı. Alagöz’ün görüntüsüne bu sırada ulaşıldı. Taksiden inen şüpheli şahıslara dikkat eden polis, plakası tam gözükmeyen taksinin peşine düştü.

Saptanan numaralar üzerinden yapılan araştırmada taksici bulununca önce araçtan inen saldırganlar tespit edildi sonra bu saldırganların Kızılay’da taksiye binmeden önce buraya da ayrı bir taksiyle geldikleri saptandı. Bu taksicinin de ifadesini alan polis, geriye doğru araştırmalarını sürdürerek saldırının düğümünü çözdü.

 SALDIRI KİMİNLE BAĞLANTILI?

Diyarbakır, Suruç ve Ankara’yı kana bulayan terör saldırılarının ardından gözlerin çevrildiği IŞİD terör örgütüne üye Türkiye’de canlı bomba eylemi yapabilecek 6’sı kadın 21 kişinin kimlik bilgileri daha önce belirlenmişti.