BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,73
ALTIN 2.438,11
HABER /  GÜNCEL

Canlı bomba ünlü gazetecinin akrabası mı?

Sultanahmet'i kana bulayan canlı bomba Nabil Fadlı, Suriyeli Arap gazeteci Hüsnü Mahalli'nin yakın akrabası mı?

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi, canlı bomba Nabil Fadlı'nın, 1 Kasım seçimleri sonrası AK Parti'ye oy verenlerin beyinlerinin incelenmesi gerektiğini söylemesiyle gündeme gelen gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli'nin yakın akrabası olduğunu yazdı.

10 kişinin ölümüne yol açan kanlı saldırının faili IŞİD üyesi canlı bombanın kimliğiyle ilgili çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkıyor.

2 YIL ESAD'A KARŞI SAVAŞMIŞ SONRA IŞİD'E KATILMIŞ

Yeni Şafak, Sultanahmet bombacısı Nabil Fadlı'nın ailesine ulaştı. Halep'in Cerablus Kasabası'na bağlı Amarna köyünden olan Nabil Fadlı, 2012 yılından 2014 yılının başlarına kadar Suriyeli muhalif gruplarla Esed'e karşı savaştı. 2014 yılı Ocak ayından itibaren IŞİD saflarına geçen Nabil Fadlı'nın babası Abdullatif Fadlı ve Ermeni asıllı annesi Sofia Fadlı halen Halep'in Mumbuç ilçesinde yaşıyor. Aile üyeleri arasında Türkiye'de yaşayan isimler de var.

"FADLI'YI ÖLÜ BİLİYORDUK"

Yeni Şafak'a konuşan Nabil Fadıl'ın yakın akrabaları Sultanahmet'te çocuklarının ismi açıklandığında büyük şok yaşadıklarını söyledi. Oğullarının 26 Aralık'ta öldüğü haberini aldıklarını anlatan aile şunları söyledi: “IŞİD'in Mumbuç sorumlusunun evlerine gelerek, Nabil Fadlı'nın Set Tişrin bölgesinde PYD ile girilen çatışmada öldüğünü ve cesedinin PYD bölgesinde kaldığını söyledi. Biz de bunun Mumbuç'ta taziye çadırı kurup taziyeleri kabul ettik. Günlerce oğullumuz için Kur'an okuyup dua ettik."

"HABERİ DUYUNCA BÜYÜK ŞOK YAŞADIK"

Fadlı'nın daha önce Türkiye'ye hiç gitmediğini açıklayan baba Abdüllatif Fadlı, "Oğlumuz Türkiye'ye hiç gitmedi. Onu kim oraya götürdü, nasıl tüm bu bombaları temin etti ve nasıl kendisini patlatmaya ikna edildi anlamadık. Sultanahmet'teki canlı bomba eylemini Fadlı'nın gerçekleştirdiği haberini alınca büyük şok yaşadık" diye konuştu. Bombacının babası Abdüllatif Fadlı, Yeni Şafak'ın ısrarına rağmen bazı aile fertlerin IŞİD'in hakim olduğu bölgelerde yaşadığını ileri sürerek görüntü vermekten çekindi.

Öte yandan Yeni Şafak gazetesi canlı bombanın Hüsnü Hahalli'nin akrabası olduğunu yazdı. İşte o haberin detayları:

"BABALARI AMCA ÇOCUKLARI"

Hüsnü Mahalli ile Sultanahmet bombacısı Fadlı Suriye'deki Barak aşiretine mensup. Mahalli ile Fadli'nin babaları amca çocukları. Hüsnü Mahali'nin diğer amca çocuğu Arif Mahali ise Cerablus'ta IŞİD'in üst düzey emirleri arasında yer alıyor. Mahalli'nin kız kardeşi ise IŞİD'in kadın kollarından sorumlu üst düzey yöneticiler arasında.

"IŞİD'İN ÜST DÜZEY EMİRİ"

Nabil Fadlı'nin bazı akrabaları ise Suriye'nin farklı bölgelerinde rejim tarafında yaşamakta. Geride üç çocuğunu bırakan Nabil Fadlı savaş öncesi Mumbuç'ta ailesi ile birlikte mobilya mağazası işletmekteydi. Uzun yıllar Suudi Arabistan'da yaşayan baba Abdullatif Fadıl 15 yıl önce Suriye'ye kesin dönüş yaparak Mumbuç İlçesi'ne yerleşti. Burada yaşayan Fadlı iç savaşın başlamasının ardından önce Özgür Suriye saflarına geçti. Burada iki yıl savaştıktan sonra IŞİD'e geçti.

Öte yandan Habertürk gazetesinde canlı bombayla ilgili çarpıcı bir detay yer aldı.

"REJİM AYAK TIRNAKLARINI SÖKMÜŞ" İDDİASI

Nabil Fadli’nin otopsi işlemleri sırasında sağlam kalan ayaklarından birinde tırnaklarının olmadığı görüldü. Bu yönde yapılan araştırmada da Fadli ile irtibatlı kişiler ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

İfadesi alınan şüphelilerin Fadli’nin Suriye’de Esad rejimi güçleri tarafından DAEŞ şüphesiyle gözaltına alındığını, işkence gördüğünü, bu sırada tüm ayak tırnaklarının söküldüğünü anlattığı öğrenildi.