BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,26
HABER /  GÜNCEL

Sultanahmet bombacısının görüntüleri yayınlandı!

Sultanahmet'i kana bulayan DEAŞ'lı teröristin kimliği ve Türkiye'ye nasıl giriş yaptığı açıklandı. İşte yanındaki 4 kişiyle birlikte Türkiye'ye giriş yapan o terörist;

Abone ol

Sultanahmet'teki terör saldırısıyla ilgili olarak yeni görüntüler yayınlandı. Bu arada DEAŞ'lı terörist 5 Ocak'ta 4 kişiyle birlikte İstanbul'a geldiği, Zeytinburnu'nda sığınmacı olarak kaydını yaptırdığı öğrenildi.

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda kendisini patlatan canlı bomba 10 turistin ölmesine neden olmuştu. İşte o teröristin kimliği ve Türkiye'ye girişiyle ilgili detaylar açıklandı.

IŞİD'li terörist 5 Ocak'ta 4 kişiyle birlikte İstanbul'a geldiği, Zeytinburnu'nda sığınmacı olarak kaydını yaptırdığı öğrenildi. Kanal D Ana Haber Bülteni IŞİD'li teröristle ilgili önemli bilgileri ekrana getirdi.

IŞİD'li terörist canlı bombanın kimliği saldırıdan birkaç saat sonra açıklanmıştı. 1988 doğumlu terörist hakkında resmi kaynaklar hiçbir bilginin bulunmadığını ve terör şüphelileri listesinde de bulunmadığını açıklamıştı.

PARMAK İZİNDEN TESPİT EDİLDİ

Peki nasıl oldu da kimliği bu kadar hızlı tespit edildi? Olay yerinden toplanan canlı bombanın cesedi Adli Tıp Kurumuna götürüldü ve parmak izi alındı.

Kurumlardaki kayıtlı parmak izleriyle karşılaştırıldı ve cevap Göç İdaresi Başkanlığı'ndan geldi. Çünkü canlı bombanın sığınmacı olarak kaydı vardı.

SIĞINMACI OLMUŞ

5 Ocak'ta Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki İlçe Göç İdaresi'ne sığınmacı olarak kayıt işlemi için gelen IŞİD'li terörist, parmak izini verdi ve ikametini bildirdi. İşlemini tamamladıktan sonra da ayrıldı.