BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu Suriye'deki kirli ilişkiyi açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de rejim güçleriyle DAEŞ güçlerinin işbirliği yaptığını söyledi. "Suriye'de kirli ilişkiler" var diye konuşan Davutoğlu, Rusya'nın DAEŞ operasyonlarına ise tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, DAEŞ ile mücadelede başta Rusya olmak üzere Esed yönetimine tepki gösterdi. Türkiye'nin havadan operasyonlar konusunda engellendiğini söyleyen Davutoğlu, "Ya kendileri DAEŞ'i yok etsinler ya bıraksınlar biz yok edelim" diye konuştu.

Davutoğlu, Suriye'deki hava operasyonlarında DAEŞ ile mücadele ediliyor denilerek sivil halkın hedef haline getirildiğini söyledi. Rusya'nın operasyonlarına da tepki gösteren Davutoğlu, Esed muhaliflerinin bu

şekilde cezalandırıldığını kaydetti. Suriye'den gelen istihbaratı değerlendiren Davutoğlu şöyle konuştu;

"Türkiye'nin havadan yapacağı operasyonlar konusunda birtakım ülkeler, engelleyici tutum içindeler. Ya kendileri DAEŞ'i yok etsinler ya bıraksınlar biz yok edelim ama kimse 'DAEŞ'e karşı mücadele ediyorum' görüntüsü adı altında, oradaki sivil halkı ve muhalefeti cezalandırarak DAEŞ'e alan açmayı düşünmesin.

"MUHALİFLER İLERLİYOR"

Bir istihbari bilgiyi burada paylaşmak isterim. Onun için bütün bağlantılar çıkarılacak. Dün bize ulaşan bilgiyle, bazı DAEŞ unsurları, rejimin destekleriyle, biliyorsunuz son günlerde Suriye sınırına yakın bölgede Suriye ılımlı muhalefetinin DAEŞ'e karşı bir operasyonu başladı, bir çalışması ve bazı bölgeler DAEŞ'ten kurtarıldı. Onun üzerine rejim, Şam'a yakın daha güney bölgedeki DAEŞ unsurlarıyla anlaşarak, rejimin otobüsleriyle bazı DAEŞ unsurları Suriye'nin kuzeyine doğru sevk edildi. Bugün Suriye'de çok kirli iş birliklerini görüyoruz."