BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  POLİTİKA

Çankayaya sürpriz isim

AK Parti için Çankaya'nın yeri ayrı. Kaleyi düşürmek isteyen yönetim adayını sır gibi saklasa da o ismin bu olduğu söyleniyor..

Abone ol

AK Parti kulislerinde konuşulan isim bu.. Sabah yazarı Mahmut Övür, partinin Çankaya için düşündüğü sır ismi bugünkü köşesinde yazdı.

Gülek sosyal demokrat gelenekten gelen bir isim. Görünen o ki AK Parti kazanmak için sol oylara da ihtiyacı var. Mahmut Övür, Gülek'in siyasi geçmişini ve en büyük rakbinin olası adayını da yazdı.

(...)İşte o isim: Tayyibe Gülek Domaç.
Domaç'ın, güçlü bir eğitimi ve derin bir siyasi geçmişi var. Babası Türk siyasi hayatının bilinen isimlerinden Kasım Gülek. Kendi siyasi yaşamı ise 1994'te Tansu Çiller danışmanlığıyla başladı. Sonra Bülent Ecevit 'in DSP'sinden milletvekili seçildi. Ardından da bakan oldu. Hâlâ DSP Parti Meclisi üyesi ve genel başkan yardımcılığı görevi yapıyor.

Peki, bu durumdaki bir siyasi ismin AK Parti'den aday olma ihtimali var mı? Siyasette her şey mümkün denebilir ama bu kadarı da fazla diyenlerin sayısı bir hayli fazla. Yıllar önce Başbakan Tayyip Erdoğan 'la birlikte Dünya Ekonomik Forumu (Davos) Yarının Liderleri toplantılarında
Tayyibe Gülek Domaç da vardı.
Kim bilir belki de o buluşma bugün AK Parti yöneticilerinin kafasında onun kazanılması gerektiği fikrini yarattı.

Gerçekleşir mi bilinmez ama bilinen, eğer aday olursa CHP'yi zorlar. Ancak bu kez, CHP de sadece elindeki kaleyi korumakla yetinmeyerek, Ankara'nın tümüne asılacaktır. Özellikle de Çankaya'ya...
Çankaya'da CHP aday adayları arasında güçlü bir isim öne çıkıyor. Sosyal demokrat geleneğin deneyimli yerel yöneticilerinden Bekir Ödemiş . Ödemiş 'in Çankaya'da sorun yaşamayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda eğer Domaç aday olursa iki sosyal demokratın Çankaya yarışı bir hayli zor ve renkli geçecek.