BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Camileri kimler yakıyor?

Son bir haftada yakılan cami sayısı 11'e ulaştı.. Görülmemiş kundaklama olayının arkasında kimler var?

Abone ol İstanbul’daki esrarengiz cami yangınlarının çıkış nedenleri araştırılırken, dün iki camide daha yangın çıktı. Yangın çıkan cami sayısı 11’e yükseldi. Yangınlardan birinin kundaklama sonucu çıktığı kesinleşti.

Yangın imam odalarında başlıyor

Yaklaşık 10 gün içinde on camide çıkan yangınların hepsi imam odasında, öğle veya ikindi namazının ardından başladı. Yakılan camilerin hepsi Anadolu Yakası'nda, genelde birbirlerine 1 ila 5 kilometre mesafe arasında olması, çoğunda güvenlik kamerası olmaması dikkat çeken benzerlikler arasında.

Yangınların ortak noktası

Kartal, Maltepe, Ümraniye, Sancaktepe, İçerenköy, Küçükbakkalköy' ve Üsküdar'deki on ayrı camide çıkan yangıların ortak noktası şöyle: Yangınların tümü, camideki imam ve müezzinlerin kullandığı odada başlıyor. Odaların camını kırarak içeri giren kundakçılar, içerideyken yangını başlatıyor. Cemaatin camiide olmadığı zamanlar seçiliyor. Sadece Kayışdağı'ndaki Medine Camii tamamen ateşe verildi.

Namaz kılar gibi yapıp yaktı

Kartal Yakacık'taki Yunus Emre Camii'ndeki yangının güvenlik ka-merasıyla kaydedildiğini söyleyen İmam Murat Sözen,'20-30 yaşlarında bir genç camiye giriyor. Namaz kılar gibi yapıyor. Etrafta kimse olmadığını anlayınca, orada asılı olan imamın cüpbesini alıyor ve imamın odasına giriyor. Hatta yanında tornovide gibi teçhizat malzemeleri de var. İmamın cüpbesini ve sarığını tutuşturuyor. Masanın üzerindeki Kur'an-ı Kerim-i yakıyor. Ve elini kolunu sallayarak kaçıyor. Kundakçı, uzun boylu, siyah şapkalı, kısa saçlı, spor giyimli.'