BIST 10.050
DOLAR 32,25
EURO 34,84
ALTIN 2.432,27
HABER /  POLİTİKA

Nerede bu milletvekilleri?

Meclis'te bütçe görüşmeleri vardı. Ama sıralar bomboştu. Bakın milletvekilleri o sırada ne yapıyordu?

Abone ol CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in söz düellosu Meclis’te de milletvekillerinin ilgi odağı oldu.

Kılıçdaroğlu ile Gökçek’in Uğur Dündar yönetimindeki söz düellosu Meclis’te bütçe görüşmelerinin önüne geçti. Milletvekilleri, tartışmayı Meclis kulisindeki televizyonlardan izledi.

Tartışmanın olduğu saatlerde, Genel Kurul’da yemek arası verilirken, aranın ardından ise Genel Kurul’a çok az sayıda milletvekilinin katıldığı gözlendi.

Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, TODAİE, Gümrük Müsteşarlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün bütçesi üzerindeki görüşmeler devam ederken iktidar ve muhalefet kulislerinde milletvekilleri Kılıçdaroğlu-Gökçek arasındaki tartışmayı takip etmeyi tercih etti.

Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Meral Akşener ise bu duruma "Milletvekilleri yok ama milletimiz bizi izliyor" sözleriyle tepki gösterdi. Tartışmanın sona ermesinin ardından milletvekilleri, Genel Kurul salonuna girerek bütçe görüşmelerini takip ettiler.