BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Atatürke fotomontajlı iftira

Fotomontajı yapanlar da iftirayı atanlar da Ermeni diasporası... Üstelik bu fotoğraf sözde soykırım için delil olmuş. İşte o fotoğraf;

Abone ol

Türkiye'nin Ermenistan'dan özür dilemesi gerektiği tartışmaları sürerken, Atatürk'ün 1924 yılında çekildiği bir fotoğrafı fotomontajla değiştiren Ermeniler, Atatürk'ün önündeki köpek yavrularını resimden çıkarıp bebek cesetleri koyarak bütün dünyaya servis ettiler. 

Bazı Ermeni bilim adamları, bu resimleri düzenledikleri 'sözde soykırım' konferanslarında 'delil' olarak tüm dünyaya gösterdi. Bunun üzerine resimle ilgili araştırma yapan Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Avukat Erdem Akyüz, Ermenilerin fotomontajlı iftirasını resmin aslını arşivlerden çıkararak ortaya çıkardı.

Akyüz, "Resimde, hayvanları çok seven Atatürk, önünde oynaşan dört veya beş köpek yavrusunu seyrediyor. Resmin üst tarafında eşi Latife Hanım'a bir sunu ve imzası yer alıyor. Atatürk'ün Latife Hanım'la evliliği 29 Ocak 1923 ile 5 Ağustos 1925 yılları arasında olduğuna göre, resim bu yıllar arasında çekilmiş, daha sonra Çankaya Köşkü'nde sergilenmiştir. Atatürk, her zamanki gibi temiz ve şık kıyafeti ile büyük bir ağırbaşlılık ve asalet içinde oturuyor. Atatürk'ü, önünde oynayan köpek yavruları ile gösteren fotoğraftaki köpek yavruları silinerek, bunların yerine fotomontajla bir çocuk cesedi yerleştirilmiştir. Buna rağmen köpeklerin sırt ve bir kısım görüntüleri yok edilememiştir. Resmin çekildiği tarihten çok önce olduğu iddia edilen asılsız soykırıma temel yapılmak istenmiştir. Asıl resimdeki mekanda yer alan pencere, aralık vaziyetteki kapı ve hepsinden önemlisi eşi Latife Hanım'a sunu ve imzası aynen durmaktadır. Bütün bunlar, resimde utanmazlık ve ahlaksızlık ölçüsünde büyük bir sahtekarlık yapıldığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu resim 2005 yılında düzenlenerek, aynı yıl Amerika'da bir üniversitede Ermenilerin yaptığı konferansta sözde aydınlar ve Ermeni öğretim üyeleri tarafından kullanılmıştır" dedi.

İŞTE O FOTOĞRAF