BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.446,88
HABER /  SPOR

Toroğlu hakkında suç duyurusu

Bursasporlu Avukatlar, Sercan Yıldırım hakkında söylediği sözler nedeniyle Erman Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol Bursasporlu Avukatlar Platformu, yorumcu Erman Toroğlu hakkında yeşil-beyazlı taraftarlar ve genç futbolcu Sercan Yıldırım hakkında söylediği sözler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Platform adına açıklama yapan Avukat Nurgül Altındağ, bir televizyon kanalında spor yorumculuğu yapan eski hakemlerden Erman Toroğlu'nun 13 Aralık Cumartesi akşamı yayınlanan programda Bursaspor taraftarı ve Sercan Yıldırım hakkında söylediği sözlere tepki gösterdi.

Erman Toroğlu'nun eleştiriden çok hakaret ettiğini belirten Altındağ, şöyle konuştu:

"İnsanların eleştiriye açık olması gerektiğini herkesten önce hukukçular olarak bizler savunuyoruz. Çünkü bizlere göre eleştiri hakkı ifade özgürlüğünün bir parçasıdır. Ancak söz konusu bu yorumcu, burada bizim söylemeye daha utandığımız sözler, eleştiri sınırlarını aşmış, çirkinlik, küstahlık ve saygısızlık derecesinden hakaret boyutuna ulaşarak TCK'nın 125. maddesinde tarif edilen suçu oluşturmuştur''

Yorumcu olmanın, insanlar hakkında istediğini söylemek, onları tahrik etmek ve yine onlara hakaret etme hakkını vermeyeceğini vurgulayan Altındağ, şöyle devam etti:

"Hiç kimse bu sözleri sarfedip sonrada da 'benim tarzım bu' diyemez. Kullanacağımız üslup Türk halkına örnek teşkil edecek nitelikte olmalıdır. Bu nedenle Bursasporlu Avukatlar Platformu olarak Erman Toroğlu'nun Bursaspor seyircisi hakkında kullanmış olduğu sözlerden dolayı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Aynı zamanda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) gerekli müracaatlarımızı yapacağız. Bu konuda olumlu sonuç almak adına tüm taraftarlarımızın bireysel olarak RTÜK'e başvuruda bulunmalarını son derece önemsiyoruz. Biz buradan tüm sporseverlere ve spor kamuoyuna seslenmek istiyoruz. Gelin, reytingi yüksek ancak seviyesi düşük programlara artık prim vermeyelim''

Altındağ, RTÜK'e yapılacak başvuru için hazırlayacakları dilekçeleri Bursaspor Taraftarlarınca oluşturulan çeşitli internet sitelerinde yayınlayacaklarını sözlerine ekledi.