BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  POLİTİKA

CHP milletvekilinin büyük ayıbı

CHP'li Canan Arıtman'a bu sözler hiç mi hiç yakışmadı! Bu tür tahrik gücü ağır sözlerin siyasete de millete de bir faydası yok!

Abone ol CHP’li Canan Arıtman, Gül’ün Ermeniler’den özür kampanyasını desteklemesine “Anne tarafından etnik kökenini araştırırsanız görürüsünüz” yorumunu yaptı.

Bir grup aydının sözde Ermeni soykırımı nedeniyle Ermeniler’den özür diliyoruz kampanyası başlatması, Meclis’te tartışıldı. TBMM Dışişleri Komisyonu’nun dünkü toplantısının ana gündeminde aydınların “özür diliyoruz” adlı kampanyası yer aldı. CHP ve MHP’li vekiller, kampanyaya destek veren isimlerin kınanması için bir bildiri hazırlanmasını isterken, DTP’liler bu fikre karşı çıktı. Milletvekillerinin bireysel olarak bir imza kampanyası başlatarak, aydınları kınayan bir bildirgenin hazırlanmasına karar verildi.

Komisyonda söz alan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, aydınların, özürle ilgili metnini hatırlatarak, komisyonun bunu kınayan bir bildiri yayınlamasını istedi.

Bu vatan hainliğidir

Arıtman, “Buna imza atan ve kendisini sözde aydın sanan isimler, Türkiye’den özür dilemelidir. Bu aymazlık değilse, vatan hainliğidir. Biz de bir bildiri yayınlayarak bunu kınayalım” dedi. Arıtman’a Komisyon Başkanı, AKP’li Murat Mercan ve MHP’li Deniz Bölükbaşı da destek verdi. Toplantının ardından VATAN’a konuşan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, aydınların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan ziyaretinden cesaret aldıklarını iddia etti. Arıtman, “Cumhurbaşkanı’nın bu kampanyayı desteklediği görülüyor. Abdullah Gül, cumhurun, yani Türk milletinin cumhurbaşkanlığını yapsın, etnik kökeninin değil. Cumhurbaşkanı’nın anne tarafından etnik kökenini araştırın görürsünüz” yanıtını verdi.