BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,85
ALTIN 2.430,55
HABER /  GÜNCEL

İlahi başkan bunu mu yaptın?

Türkiye böyle başkanı ayakta alkışlamalı! Isparta için öyle bir adım attı ki onun için özel tören düzenledi. İşte o başkan;

Abone ol

Isparta'da, yerleşim alanı içinde kaldığı gerekçesiyle yıkım kararı çıkan genelev için özel bir tören düzenlendi. Kırmızı halıların serildiği, ses sisteminin kurulduğu törende yapılan şey ise sadece yıkımın ekibinin genelevi yerle bir etmesi oldu.

Kurban Bayramı öncesinde boşaltılan ve bazı kısımları yıkılan genelevin tamamının yıkımı için düzenlenen törene Belediye Başkanı Hasan Balaman, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yıkım öncesi bir açıklama yapan Balaman, 30 yıllık mazisi bulunan genelevi bazı zorluklara karşın yıktıklarını belirtti.

Konuşmasında tören alanına asılan pankartı işaret eden Hasan Balaman, şunları söyledi:

''Astığımız pankartta, (Yapılamayanları yaptık, yıkılamayanları yıktık) yazıyor. Burası ev filan değildi. Burası fuhuş yuvasıydı. Ev, ailenin oturduğu yerdir. Seçimden önce, belediye başkan adayı olduğumda söz verdim, (bu pislik haneyi kaldıracağım) dedim. Kolumuzu sıvadık. Resmi bir şekilde bayram öncesi buranın yıkılacağını duyurduk. Burayı boşalttık. Geri kalan kısmın yıkımını bugün tamamlıyoruz. Isparta'da bir olumsuzluk daha tarih oldu.''

Genelevin yıkım kararı ile çevre konutlardaki satılık ilanların azaldığını söyleyen Belediye Başkanı Balaman, ''Unutmayın ki burada çalışan insanlar da bizim insanlarımızdır. Bunlar başka ülkelerden gelmiyor. Bu durum toplumumuzun farklı bir yarasıdır'' dedi.

Balaman, yıkılan binanın yerine kadınlar için bir sosyal tesis yapılacağını bildirdi. Konuşmanın ardından Hasan Balaman'ın kullandığı iş makinesiyle binanın yıkımına başlandı. Genelevin, Eğirdir yolu üzerine taşındığı belirtildi.