BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,56
ALTIN 2.381,50
HABER /  SPOR

Canaydın Vakıftan da ayrıldı

Canaydın Kulupler Birliği Vakfı başkanlığından da ayrıldı.

Abone ol

Futbol Federasyonu'nun, Kulüpler Birliği Vakfı ile ortak yaptığı toplantı sona erdi.

Radisson SAS Oteli'nde, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, başkan vekilleri Lutfi Arıboğan ve Mahmut Özgener ile yönetim kurulu üyeleri Yunus Egemenoğlu ve Levent Kızıl'ın da katılımıyla 3 saat süren toplantının ardından, vakıf başkanı Özhan Canaydın açıklama yaptı.

Canaydın, kulüplerin ve Türk futbolunun sorunlarıyla çözüm önerilerini çok detaylı bir şekilde görüşüp, fikir alışverişinde bulunduklarını, yayın hakkı gelirlerinin yükseltilmesi için federasyona girişimde bulunmasını tavsiye ettiklerini söyledi.

Canaydın'ın açıklaması şöyle:

''2008-2009 ve 2009-2010 sezonları da dahil olmak üzere, yayın hakları gelirlerinin yükseltilmesi için Futbol Federasyonu'nun girişimde bulunması ısrarla tavsiye edilmiştir.

Fortis Türkiye Kupası yayın hakları daha önce ihale ile verilmediğinden, 2008-2009 sezonu için ihaleye çıkarılmasına; Futbol Federasyonu'na, Digiturk ve D Smart ile yapılacak görüşmelerde Kulüpler Birliği Vakfı tarafından tam destek verilmesine, mevcut üyelerimizin oy birliği ile karar verilmiştir''

CANAYDIN GÖREVİ BIRAKTI

Özhan Canaydın, Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı. Toplantıyla ilgili kararı okuduktan sonra kendisiyle ilgili açıklama yapan Canaydın, ''Kulüpler Birliği Vakfı başkanı olarak görevimden ayrılıyorum, çünkü bu dönem, Galatasaray Kulübü başkanlığına da aday olmadığım için, önümüzdeki toplantıda birliğimiz yeni başkanını seçecektir'' dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı, 6 Mart'ta yine Radison SAS Oteli'nde gerçekleştireceği toplantıda yeni başkanını seçecek. Bu arada, Canaydın, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaşlı yönetici Kenan Öner ve bazı kulüplerin başkan ve yöneticileriyle otel lobisinde bir süre sohbet etti.